≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda u Barseloni: Evo kako kladionice vide crveno-bele, a ko god da pobedi, samo ova stvar je sigurna!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moraće da se desi nekoliko vezanih malih čuda da bi Zvezda trijumfovala na ovom gostovanju

  • 7
Nikola Kalinić Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši Crvene zvezde od 20.30 časova gostuju Barseloni u sedmom kolu Evrolige, a tim sa Malog Kalemegdana traži iznenađenje koje bi moglo znatno da pojača moral pred nastavak ovog elitnog evropskog takmičenja.

Zvezda je u prošloj rundi savladala Bajern u Areni, ali je bilo veoma gusto i dobar deo utakmice je bila u minusu.

Ipak, dve odvojene dalekometne trojke Teodosića i Jaga su napravile razliku, a onda i odvojile Beograđane u završnici od Nemaca.

Kada je pobeda, onda je pobeda - ali... Osećaj je da se i dalje gradi igra, da tu postoji još mnogo prostora, a sada je protivnik mnogostruko jači nego što je bio pre nešto više od nedelju dana.

Između dva evroligaška duela, Zvezda je savladala Budućnost, takođe na svom terenu, pa u zaletu čeka meč u Kataloniji.

I druga strana je isto povezala dva trijumfa na dva fronta - prvo je pao PAO, a onda i Breogan na gostovanju.

Samo jedan poraz u prvih šest kola ima Barsa, pa joj je to do ovog momenta garantovalo drugu poziciju na tabeli iza Reala.

Ono što nikako ne ide crveno-belima na ruku jeste da nikada nisu slavili u Barseloni otkad se igra Evroliga u ovom formatu, a sada je velikih 4.40 na goste iz Srbije. Sa druge strane, samo 1.3 na plavo-crvenog domaćina.

Moraće da se desi nekoliko vezanih malih čuda da bi Zvezda trijumfovala na ovom gostovanju.

Prvo, mora da otkloni ovih 0-8 u međusobnim duelima u Kataloniji. Drugo, moraće da pokušaju da stisnu odbranu i da se pripreme za nalet domaćina koji je još od marta ove godine samo jednom ostao ispod 80 datih poena na svom terenu - i to je bilo protiv Unikahe (79).

Ono što je još gore, prve puške Barselone u poslednjih pet mečeva na svom terenu davale su 80, 91, 98, 91 i 91 poen, a protivnici su bili PAO, Bilbao, Bajern, Andora i Efes.

Ipak, ni tim koji je sada predvođen Sferopulosom nije prodavao svoju kožu u gostima - 87, 86, 83, 79, 93. Ovo su poeni bili u dva meča protiv Partizana, FMP-a, Virtusa i Borca.

Problem je što je od ovih pet mečeva tri završeno porazom. Veliki broj datih poena, ali i primljenih, a sa druge strane će sada stajati Barselona koja baš voli ovakve statistike i momente.

Sve u svemu, svaki naredni veliki meč bi Zvezdi mogao da podari novo samopouzdanje da ove sezone završi u Top 8 fazi Evrolige.

NAŠ TIP: Barselona - Crvena zvezda >154.5 (1.60)

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    10. novembar 2023 | 10:53

    Ajmo barsa. Gazi fmp, tim bez titule u el i bez legendi

  • Coa

    10. novembar 2023 | 11:01

    Biće top 20

  • goran

    10. novembar 2023 | 11:24

    Sigurna pobeda zvezde,kao i sledeca protiv fenera,upamtite to,kada je mogao partizan da se provuce NA SRECU zapamtite to,pa mi cemo rutinski da ih dobijemo bez ikakve dileme🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA