Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj košarkaš bi mogao večeras da donese pobedu Zvezdi protiv Barselone u Evroligi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli se sastaju sa Kataloncima od 20.30 časova u "Blaugrani"

  • 2
KK Crvena zvezda KK Budućnost Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.30 časova igraju vrlo težak meč 7. kola Evrolige u "Blaugrani" protiv Barselone, gde će pokušati da dođu do treće ovosezonske pobede u evropskom takmičenju.

U dobrom raspoloženju Zvezda odlazi na megdan Barsi, a posle vezanih trijumfa nad Bajernom u Evroligi i ekipom Budućnosti u ABA ligi u Beogradu.

Neće moći ove večeri Janis Sferopulos da računa na usluge Branka Lazića, Marka Simonovića i Adama Hange, tako da će neki drugi igrači morati da iskoče napred i povuku tim ka eventualnoj pobedi.

Već neko vreme se od Šabaza Nejpira očekuje da "zablista" i reši neki evroligaški meč Zvezde. Njegova statistika nije uopšte toliko loša, pošto u Evroligi ima 14,2 poena po meču uz 2,3 asistencija.

Bukmejkeri predviđaju da će Šabaz da se kreće oko te granice poena i večeras. Nadenuta mu je brojka 13,5, a ukoliko Nejpir uđe u seriju pogodaka sa distance, vrlo lako bi mogao da je nadmaši.

No, deluje da je sigurica po tom pitanju definitivno Jago dos Santos. Energični Brazilac je stekao veliko samopouzdanje u poslednje vreme, doneo je trijumf crveno-belima nad Bajernom i u takvom duhu ide u Španiju.

Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda Bajern Minhen Foto: Mileta Mirčetić

Postavljena je granica od svega 7,5 poena na njega, tako da se možda može reći da je Jago pomalo i "potcenjen" i da bi vrlo lako to mogao da iskoristi i da "bukne" večeras.

U odsustvu drugih rešenja u reketu, Luka Mitrović bi mogao da bude ključni košarkaš crveno-belih na toj poziciji. On još od početka pokazuje stabilne i konstantne partije.

Jedino što bi moglo da pravi problem jeste što je preko puta Jan Veseli, koji igra zaista odlično već neko vreme i čija je defanziva takođe među boljima u Evroligi.

Granica na njega postavljena je na 8,5 poena, tako da bukmejkeri očekuju da Luka bude oko dvocifrenog broja poena. Ako se sve poklopi, to bi moglo da se desi.

Sve u svemu, biće ovo teško gostovanje za Crvenu zvezdu i videćemo šta je to Janis Sferopulos spremio za svog kolegu Rođera Grimaua.

Naš tip: Jago dos Santos up 7,5 (više)

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Anđušić srećan posle utakmice: Pokazali smo karakter

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    10. novembar 2023 | 12:58

    Dali stvarno ima neko ko očekuje večeras pobedu FMP-2. Ljudi nemoj da se zanosimo znam da u sportu treba imati nade ali nemojmo da se više zavaravamo može duh kupiti nama još 15 igrača opet neće biti ništa stranci dolaze uzmu pare i odlaze. Kada se počne iz početka i ulože pare u naše igrače nešto može i biti ovako trla baba lan samo da joj prodje dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA