≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok Đoković bitku bije u Torinu, drugi Srbin se vratio na Čelendžer: Može li novopazarski biser sa Italijanom?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jeste povezao četiri poraza, ali tri su od toga bila u tri seta

  • 1
Novak Đoković i Hamad Međedović Foto: TSS

Ne može biti sve bajno i sjajno i ne može sve biti čisti uspon. Takav je život i to bi trebalo da zna Hamad Međedović koji je najveća nada srpskog tenisa u poslednjih pola decenije. Ne ide mu baš u oktobru, ali bi sada mogao da počne polako da hvata zalet za narednu sezonu koja je već pred vratima.

Međedović je odlučio da se vrati na Čelendžere, pa će u švedskom Danderidu pokušati da izbrusi formu za povratak među 100 najboljih.

Protivnik od 12 časova će mu biti iskusni Stefano Travalja koji mu stoji na putu do osmine finala, a Italijan je već odavno sišao u "drugi sloj" tenisa i tamo skuplja bodove i novčane prihode.

Posle uspešnog ulaska u glavni žreb US Opena, niti jedan veći turnir od Čelendžera nije ni pokušao da igra.

A, i nije ga služila baš forma, jer je povezao šest poraza, a onda je došao u Helsinki i povezao tri pobede koje su ga dogurale do polufinala.

Ruku na srce, kada se pogledaju momentumi, Hamad ne bi trebalo da ima problema da savlada Travalju.

Ipak, mlada glava željna pobeda je posle nekoliko sjajnih pobeda u Kazahstanu povezala četiri pobede, pa je odlučila da dalje sakuplja bodove ovde gde već jeste.

U Nur Sultanu je savladao Đerea i Lehečku, izgubio u tri neverovatna seta od Korde, a onda je povezao poraze od mladog Bloksa, Hasana i O'Konela, iako su svi već videli te prepreke kao veoma lake za preskočiti.

Ipak, propuštene su šanse u Antverpenu, Bazelu i Sofiji, pa je sada vreme da se ponovo krene od stepenice niže.

Do sada se Međedović i Travalja nisu sastajali, ali ovim intezitetom koji igra srpski predstavnik, trebalo bi da je i na papiru i na terenu favorit.

Jeste povezao četiri poraza, ali tri su od toga bila u tri seta.

Ovaj korak je, u misiji povratka na pravi put, već viđen, a onda bi u osmini finala imao prilično težak zadatak protiv super talentovanog Jakuba Menšika.

Travalja igra dobro i loše u serijama, ali nije više isti rang tenisa kojem on i Hamad pripadaju. Protivnici protiv kojih Međedović igra su znatno jači i u znatno većem zamahu.

NAŠ TIP: Hamad Međedović - Stefano Travalja 1 (1.40)

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg85

    15. novembar 2023 | 14:56

    Da je Hamad toliko talentovan bijo bi blizu Alcarasa isto su Godiste. Momak gubi sve za redom a vi ga dize te u Nebesa samo sto prosao 2 ili 3 kola nekog celendzera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA