≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zbog čega je jako važno da Novak Đoković danas slavi sa 2:0 protiv Huberta Hurkača

Vreme čitanja: oko 1 min.

I dalje je sve u rukama srpskog tenisera, ali…

  • 4
Novak Đoković Janik Siner Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/LaPresse/Marco Alpozzi

Sve staje u današnji meč. Novak Đoković mora da pobedi Huberta Hurkača od 14.30 časova i ne sme da izgubi nijedan set. To je računica za siguran prolazak u narednu fazu takmičenja.

Ali, to može dosta da utiče i na konačno stanje na ATP listi na kraju kalendarske godine. U slučaju da Novak zaista ispadne pre polufinala, a Karlitos Alkaraz prođe, onda bi razlika bila "potanka" pred novi start u januaru.

Novak se u ovakvu situaciju doveo zbog dramatičnog poraza protiv Janika Sinera pre dva dana. Italijan je slavio sa 2:1, pa tako Đoković sada ima set količnik 3:3, pošto je u prvom kolu pobedio Holgera Runea sa 2:1.

Stoga, sada može da se desi, da ukoliko Novak bude dobio sa 2:1, a Rune dobije Sinera sa 2:0 ili 2:1 da u trouglu Đoković bude najlošiji i da ispadne sa turnira!

Naravno, poraz Novaka svakako šalje van, a o tome ne želimo ni da razmišljamo...

Stanje na ATP listi bi se takođe moglo promeniti

Što se tiče stanja na ATP listi. Novak bi ako pobedi, a ispadne sa turnira iz Torina poneo 400 bodova za konačnih 10.345.

Ukoliko bi Alkaraz do kraja slavio i osvojio titulu, završio bi na 9.755 bodova, tako da bi razlika između njih dvojice iznosila 590 bodova pred početak nove godine.

Ali, svi verujemo u to da Nole može dalje i da će danas posao biti lak i jednostavan, iako Hubi Hurkač nije nimalo jednostavan.

Naš tip: Novak Đoković - Hubert Hurkač tr 2:0

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Đokoviću ukazana čast u Italiji: Zanjihao kukovima, pa dobio priznanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lič

    16. novembar 2023 | 11:46

    Kako god,on je učinio što niko nije. Ovi su svi mladji od 10 do 15 godina.

  • Др

    16. novembar 2023 | 12:58

    Људи, маните се више филозофирања! Ђолетов циљ је био једна победа и то је то! Ако дође бољи резултат против Хуркача, супер , ако не , опет добро , остаје до краја године први и поставља необорив рекорд!

  • Nesha

    16. novembar 2023 | 12:56

    Molim? Kažete: "Naravno, poraz Novaka svakako šalje van, a o tome ne želimo ni da razmišljamo..."To jednostavno nije tačno. Može Novak da izgubi 6:0, 6:0 ali ako samo Siner (koji jeste favorit) pobedi Runea bilo kojim rezultatim onda Novak ide dalje.Kako? Pošto imaju isti broj pobeda prvo ispada Hurkač jer ima najmanje odugranih mečevea. Onda izmedju Novaka i Runea ispada Rune jer se gledaju medjusobni susteti a Novak je pobedio Runea.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA