Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda sve dalje od Top 8 Evrolige: Novi pad kvota posle poraza od Baskonije, samo tri tima imaju manje šanse

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-beli su pali u novoj drami

  • 6
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda Fenerbahče Foto: Mileta Mirčetić

Porazom u Baskoniji, Zvezda je zaokružila mini turneju po Španiji sa dva neuspeha i tako dodatno sebi zakomplikovala situaciju u Evroligi. Sa skorom 4-9, samo dva kluba imaju slabiji skor od crveno-belih (Asvel i Alba iz Berlina), a borba za Top 8 fazu polako, ali sigurno odmiče.

Zvezda sada deli 15. mesto sa Olimpijom Milano, ali je problem taj što sada i 10. pozicija koja vodi u plej-in beži čak tri pobede.

Situacija je takva da svi na položaju od 6. do 10. mesta imaju skor 7-6, a to su beogradski Partizan, Olimpijakos, Makabi iz Tel Aviva, Anadolu Efes i Valensija.

Pred početak ove runde, kladionice su davale kvotu 3,20 da će se crveno-beli naći među osam najboljih i samim tim u Top 8 fazi, ali je posle neuspeha protiv Baskonije ta šansa dodatno umanjena.

Trenutno samo tri ekipe imaju manje šanse da se nađu u razigravanju i to su Asvel, Alba i Žalgiris, a kvota da će se Zvezda naći u četvrtfinalu prema svetskim kladionicama sada iznosi tačno 4,00.

Sezona je duga, još ima vremena da se stvari preokrenu, ali je jasno da je Zvezdi pod hitno potrebno da se trgne kako bi uopšte popravila utisak i poboljšala plasman na tabeli.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. decembar 2023 | 23:09

    Pa njih ne zanima ovo takmicenje

  • Rola

    9. decembar 2023 | 08:03

    Nema problema Čović će danas izaço da ga top osam ne zanima važno je da osvoji kup Železnika izmedju dva njegova privatna kliba.

  • sasa bgd

    9. decembar 2023 | 00:21

    😀😀😀😀😀😀😀😀top 8😀😀😀😀😀😀16 mesto realnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA