≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gde god da igra, Partizan sve redom kida: Može li ekipa Željka Obradovića da sruši i Real Madrid? Ovo su šanse

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Raste verovatnoća da vidimo novi trijumf crno-belih u prestonici Španije

  • 16
KK Partizan - KK Olimpija Milano Foto: Marko Jovanović

Pet vezanih pobeda u Evroligi. Niko trenutno nema više od Partizana! A može li biti šesta? Videćemo večeras kada košarkaši crno-belih imaju možda i najteže gostovanje u čitavom takmičenju, protiv starog, dobrog znanca, ekipe Reala u Madridu (20.45, TV Sport Klub 1).

Moćno izgleda ekipa Željka Obradovića u poslednjih nekoliko sedmica. Nakon što je pronašla formu na domaćem terenu u "Štark Areni", uspela je tu energiju da prenese i na gostujuće terene, pa su sjaj crno-belih osetili na svojoj koži Žalgiris u Kaunasu, a potom i Valensija.

Naravno, kada kažemo Real, svi pomislimo baš na onu neverovatnu seriju u Top 8 fazi proletos, koju je Partizan nažalost na kraju izgubio, iako je dobio prva dva meča u Madridu. Ali i to je nekim delom dokaz da Kraljevići nisu nepobedivi u svojoj kući, iako za sada imaju 7-0 na domaćem terenu i 14-1 ukupno.

Ovoga puta neće biti Geršona Jabuselea da "zakuva" stvari, a tim Reala se u odnosu na te susrete nije mnogo menjao. Jedina adicija zapravo je Fakundo Kampaco, koji je proletos nosio dres Crvene zvezde. I njega ekipa Željka Obradovića jako dobro poznaje.

Sa druge strane, iskusni strateg crno-belih može da se raduje povratku Frenka Kaminskog, kojim je delom rasterećen sjajni Bruno Kaboklo, koji se za sada pokazuje kao jedno od najvećih pojačanja tima. Pokazuje Brazilac odličnu skok igru, da može da pogodi i sa distance uz visoke procente u reketu.

Bruno Kaboklo Foto: Marko Jovanović

Sve to ukazuje da navijači Partizana imaju čemu da se nadaju, a ovo će biti duel dve ekipe koje su možda i u ponajboljoj formi u ovom momentu u Evroligi uz Virtus iz Bolonje. Ogromna pažnja evropske košarkaške javnosti biće usmerena večeras ka "Vizink Centru".

A bukmejkeri? U odnosu na sinoćni dan kada je Partizan zaista bio potcenjen (kvota 1,22 na trijumf Reala), sada se situacija donekle promenila. I dalje su očekivano Kraljevići favoriti, a na njih je trenutno postavljena kvota od 1,31. 

Sa druge strane, ako biste želeli da odigrate na pobedu Partizana, to možete uraditi po kvoti od 3,60.

Procentualno gledano - pobeda Real Madrida vrednuje se sa 76%, dok sa druge strane Partizan ima oko 24% šanse da dođe do trijumfa.

Šta očekujete na meču Real Madrid - Partizan?

Glasajte

Utakmice u Madridu su u poslednje vreme bile jako efikasne između ove dve ekipe. Redom smo videli 192 poena, 175 poena, 176 poena, 202 poena. Tako da ne bi bilo ništa čudno da se slično ponovi u "Vizink Centru" i ove večeri.

Naš tip: Real Madrid - Partizan up više 168,5 (1,90)

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    21. decembar 2023 | 15:10

    Kako placu ljubimice drzavne 😅😅😅,,, meeeeee

  • Aleksandar

    21. decembar 2023 | 16:08

    Realno su jači , na papiru plus domaći teren. Kämpaco igra i razigrava da je to strašno , samo da skineš kapu Ali..... Šta imamo mi izgubiti , ama baš ništa. Odigrati hrabro , pametno i slušati Željka pa šta Bog da. Radje da ih dobijemo u Areni ili još bolje u play offu . Napred Partizan !

  • Bodiroga efekat

    21. decembar 2023 | 14:47

    Protiv partizana uvek su protivnici osakaceni i sa povredama i sa sudijama..gledali smo svi sta se desilo protiv Monaka. I kako to njima stalno sudi Boltauzer i u Aba ligi i u Evroligi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA