Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je verovatnoća da će Zvezda i Partizan otići u Top 8 fazu Evrolige posle večitog derbija

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobeda vraća crveno-bele u život, šanse crno-belih su malo opale

  • 3
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u drugom večitom derbiju ove sezone u Evroligi i to prilično ubedljivo posle sjajno odigranog prvog poluvremena. Ovo je ujedno bila osma pobeda crveno-belih u elitnom takmičenju, a crno-belima je to bio deveti neuspeh - 88:72.

Samim tim, to je uticalo na kretanja na tabeli, ali i na verovatnoće da će se dva tima naći u Top 8 fazi na kraju sezone. Naravno, pobeda Zvezde je uvećala njihove šanse, a poraz je Partizanu iste umanjio.

Tako je kvota na to da će se Zvezda na kraju naći u Top 8 fazi smanjila na 3,00 posle večitog derbija, tako da to procentualno znači da će se crveno-beli domoći završnice sa 33,3%.

Sa druge strane, kvota na Partizan je sada malo porasla i crno-beli više nisu baš toliko sigurni. Na njih je kvota otišla na 2,05 i sada je šansa da će se domoći mesta u završnici 48,8%.

Do kraja sezone preostalo je još 16 utakmica. Kao što smo već pisali, prema nekim ranijim projekcijama biće dovoljno 18 trijumfa za plej-in, a 21 za izvesno mesto u prvih šest i direktan plasman u Top 8 fazu.

Sledi duplo kolo Evrolige u kojem će Partizan gostovati Fenerbahčeu i dočekati Makabi, a Zvezda će gostovati Asvelu i Olimpiji Milano.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Radonjić ušao u Arenu sa Erakovićem: Delije mu momentalno skandirale na više od pola sata pred meč!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA