Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je verovatnoća da će Novak Đoković osvojiti Australijan open: Alkaraz mu preti nakon Kecmanovića

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne menja se mnogo toga, ali, sada su neke stvari malo jasnije

  • 2
Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Australijan open ulazi polako u svoju završnicu, ostlao je samo osam tenisera, što znači da sledi najbolje od najboljeg. I dalje su na turniru i Novak Đoković i Karlos Alkaraz, dva najbolja tenisera sveta, ali, prete im i mnogi sa strane.

Novak Đoković je sigurno stigao do četvrtfinala, iako je izgubio dva seta u prva dva meča ovog turnira, dok je sa druge strane žreba i Alkaraz imao sličan put, a zanimljivo je da su obojica u osmini finala odigrali skoro pa savršeno.

Alkaraz je slavio protiv Kecmanovića sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:0, dok je Đoković dobio Manarina sa 6:0, 6:0, 6:3 i tako prošao među osam najboljih. Njih čekaju sada znatno teži dueli, Alkaraz će igrati protiv Zvereva, dok će Đokovićev rival biti Tejlor Fric.

To su im i prvi ozbiljniji dueli na turniru, a kladionice su odlučile da ne menjaju tabelu favorita, odnosno, njihove šanse za osvajanje.

Kada se pogledaju kvote, šanse da Novak Đoković osvoji turnir su 50 odsto. Odnosno, kvota na srpskog tenisera iznosi tačno dva (2.00). Odmah do njega dolazi Karlos Alkaraz, koji ima i znatno veću kvotu. Prilike da Španac osvoji prvi Grend slem u godini iznose 29 odsto, što predstavlja kvotu od 3.40.

Na trećem mestu je Janiks Siner sa kvotom 5.00, odnosno sa 20 odsto šansi.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Navijači iz Melburna o tome ko je najbolji teniser sveta i zašto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    22. januar 2024 | 14:25

    Ništa novo !!! Znaju da će sutra biti najtopliji dan od početka turnira preko 30 stepeni i ogromna sparina na terenu vlažnost … klizavo i naporno za igranje 😡Sve će pokušati i organizatori i Atp da ga skinu sa trona u Australiji !!!! I zadnji meč je igrao isto tako ! Nikada se nije desilo da broj.1 igra danju a 3…Siner igra navece ali tako je bilo uvek sa Novakom ! I u vreme Federera i Nadala i Mareja su to radili ! Bagra ostaje bagra !!!! Nadamo se da će inat Novakov da im svima dođje glave 🙏❤️🤙💪👍🏻Idemooooo breeeee Spartaaaaaaa

  • Lucifer

    22. januar 2024 | 14:25

    Sve pokusavaju pa cak i protivno njihovim pravilima da najbolji teniseri, koji pune stadione, igraju u vecernjem terminu. Secam se kad su se zene bunile zasto one ne igraju uvece u udarnum terminima onda su organizatori rekli da je to pitanje profita i da zenski tenis nije popularan kao muski i da ne mogu imati prazne tribine uvece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA