Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su kvote za meč Zvezde u Evroligi koji bi mogao da bude istorijski: Crveno-beli sa malim šansama

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Duel bi mogao da bude i prekinut u jednom momentu

  • 1
KK Zvezda - KK Monako Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde ove večeri potencijalno igraju istorijski meč u Evroligi protiv ekipe Monaka. Razlog je taj što bi Majk Džejms mogao da postane najefikasniji igrač u istoriji ovog takmičenja i to baš protiv beogradskog tima (Sport Klub 1, 19.00).

Na čelu ove večne liste još kratko se nalazi Vasilis Spanulis, jer Džejmsu treba samo 12 poena protiv Zvezde kako bi pretekao čuvenog Grka.

Zbog toga je Evroliga napravila i specijalan protokol u tom slučaju, a meč će biti prekinut onog momenta kada Džejms bude ušao u istoriju. U slučaju da se to desi tokom prve tri četvrtine, to će biti posle koša, a ako se desi u neizvesnoj završnici, prilikom prvog prekida.

Zvezda ima minimalne šanse da se nađe u plej-ofu ili plej-inu posle poraza od Bajerna prethodne sedmice, jer je sada na tri pobede od 10. mesta na sedam kola do kraja.

Matematički gledano, Zvezdi bi u tom slučaju jedino odgovarale sve same pobede do kraja takmičenja i to kako bi zadržala promil nade da se nađe u plej-inu.

Samim tim, ni bukmejkeri im ne daju mnogo šanse, pa je kvota na pobedu Monaka danas svega 1,20, dok je trijumf Zvezde postavljen na 4,75.

U procentima, to znači da Kneževi imaju 83% šanse za trijumf naspram svega 17% koliko ima Zvezda.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: "Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju": Dušan Ristić nakon treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA