Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetske kladionice već "uručile" Jokiću titulu MVP-ja NBA lige: Kvota na Srbina neverovatna, a tu je i Dončić

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro ćemo saznati ko će na kraju biti najkorisniji igrač ligaškog dela NBA lige

  • 2
Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ligaški deo sezone u NBA sezoni je gotov. Denver Nagetsi i Nikola Jokić će sa drugog mesta ući u plej-of i sastaće se sa pobednikom duela plej-ina između Nju Orleans Pelikansa i Los Anđeles Lejkersa.

Naravno, samim tim smo došli do kraja borbe za najkorisnijeg igrača ligaškog dela takmičenja, a svi se nadamo da će to po treći put biti naš Džoker.

Svetske kladionice skoro da su već dodelile titulu Nikoli Jokiću, pošto je kvota na srpskog košarkaša minimalna i iznosi svega 1,02, što je 98% verovatnoće da će na kraju baš on osvojiti titulu najboljeg!

Na drugom mestu se nalazi baš Luka Dončić, koji zaista igra košarku života i ne bi bilo nezasluženo da i sam ponese titulu najboljeg. Ipak kvota na njega je daleko veća, čak 21 i kladionice mu ne daju velike šanse.

Jedini koji se još nalazi u ozbiljnoj trci za MVP nagradu je prvotimac Oklahome, Šaj Gildžes-Aleksander, na kojeg je postavljena kvota od 41.

Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Šta kažu statistike?

Kada se pogledaju brojke ove sezone, Nikola Jokić se zaustavio na proseku od 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9,0 asistencija. Sa Denverom je uzeo drugo mesto na Zapadu, jednu poziciju slabije nego prošle.

Sa druge strane, Luka Dončić je imao brutalne poenterske proseke sa čak 33,9 poena po meču uz 9,2 skokova i 9,8 asistencija. Bio je ubedljivo najbolji skorer NBA lige i Dalas je tu gde jeste isključivo zbog njega.

I Šaj je bio malo bolji poenterski od Jokića sa 30,1 poenom, ali uz daleko manje skokova i asistencija - 5,5 poena i 6,2 asistencije, a jedino što mu ide na ruku pored toga je što je Oklahoma bila prva.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Reprezentacija Srbije, Olimpijske igre i Nikola Jokić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • apsolutno

    15. april 2024 | 16:58

    totalno nebitna nagrada mvp regularne sezone ako na kraju nisi šampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA