Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li Đoković mora da bude na oprezu od Nadala: Kakve šanse ima Rafa da stigne Novaka po broju Grend slemova?

M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pa... Kako stoje stvari, zaista preteško

  • 7
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je vlasnik 24 Grend slem titule i po tom, verovatno, najbitnijem rekordu je dva trofeja ispred Rafaela Nadala. U ovom momentu, jedina matematička opcija da neko Srbina prestigne je baš eventualni čudesni povratak Španca na teren.

Do kraja sezone su ostala tri najveća turnira - Rolan Garos, Vimbldon i US Open. Sa gledišta ozbijnih teniskih analitičara, trijumf Nadala u Parizu se nikada ne bi trebalo otpisivati. On se tamo, ma u kakvom stanju bio, oseća kao kod kuće, a svi ti trofeji mu daju za pravo da se nada.

Sa druge strane, perspektiva govori da mu nisu prevelike šanse u Londonu i Njujorku. Za razliku od šljake, na betonu i travi vrebaju mnogi teniseri koji su aktuelni u vrhu, a da ne pričamo o Novaku koji je branilac naslova na US Openu i finalista Vimbldona.

Svetske kladionice su odredile šanse Nadala da dostigne Novakovu cifru već ove godine. Iako su izgledi jako mali, ipak po bukmejkerima postoje.

Španski teniser, i pored toga što je od januara prošle godine odigrao samo duela, kotiran je kao treći favorit za osvajanje Rolan Garosa.

On sa kvotom 6.5 deli tu poziciju sa Janikom Sinerom, dok su Karlos Alkaraz (2.8) i Novak Đoković (3.5) glavni pretedenti na tron. Nole brani titulu iz prošle sezone, a baš je Karlitosa izbacio u polufinalu i na putu ka slavlju.

Zbog već pomenutog i poznatog renomea, daju mu se šanse u Parizu, ali po mišljenjima ekspertskih kuća za klađenje, nema skoro nikakvih šansi da nešto napravi već na Vimbldonu.

Retko njegovo ime i postoji u ponudi trenutno, a i gde ima, kvota je preko 100. Mora se tu naglasiti da se verovatno čeka njegov performans na predstojećim turnirima kako bi se ocenila njegova forma.

Na Vimbldonu se najveće šanse daju Novaku (2.75), a onda Alkarazu (3.3), a ispod kvote 10 se nalazi samo još Janik Siner (5.00).

Ipak, ako Nadala nema trenutno na mapi nezvaničnog prvenstva sveta, ima ga za poslednji Grend slem u sezoni - Nadal je tu kotiran među prvih pet favorita.

Sa kvotom 15 se našao iza Danila Medvedeva (11.00), Sinera (4.5), kao i Alkaraza (4.00), dok je za osvajanje tog vrednog turnira ubedljivo istaknut Đoković sa kvotom tek 2.80.

Da li može doći do Nadalovog sustizanja Novaka?

Pa, po ovome svemu, reklo bi se da Đoković ima trenutno daleko izglednije i bolje šanse da uveća ovu razliku na vrhu i dodatno potvrdi svoj status najboljeg svih vremena.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA