Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko bi mogao ove godine do Zlatne lopte? Ako se kladionice pitaju, ni Mesi ni Ronaldo, već ovaj vezni fudbaler!

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ronaldo, iako žari i pali u Al Nasru, tek je deseti u liniji favorita

  • 3
Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi Foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

U poslednjih 15 godina, svako dva fudbalera su uspela da osvoje Zlatnu loptu pored totalne dominacije Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Ipak, ako je suditi po procenama svetskih bukmejkera, Argentinac i Portugalac ove godine neće biti ni u užoj konkurenciji za prestižnu nagradu.

Mesi je Sjedinjenim Američkim Državama, a Ronaldo u Saudijskoj Arabiji, pa se njihovi mečevi prate sa većom pažnjom zbog njihove same individualne istorijske veličine, ne toliko zbog takmičenja i kluba za koji igraju.

Pored silnog pokušaja, ipak se lopta najbolje kotrlja u Evropi, a eksperti tvrde da će za zasluge biti nagrađen upravo momak koji se trenutno takmiči u ligama petice.

Trenutni favorit za Zlatnu loptu je vezni fudbaler i velika uzdanica Real Madrida, Džud Belingem.

Ovaj engleski reprezentativac je po mnogim kladionicama istaknut sa 5.00 kvotom, a odmah iza njega je napadač Kilijan Embape koji bi mogao upravo već u narednom prelaznom roku da se priključi "kraljevskom" klubu. Njemu se daju nešto manje šanse sa 5.50 koeficijentom.

Prvu trojku kompletira udarna igla Mančester sitija, Erling Haland, sa kvotom 6.50, dok se u čitavoj priči pominje i Hari Kejn (kvota 7) iako je njegov Bajern u velikoj krizi i vrlo je verovatno da ove godine neće odbraniti titulu Bundeslige, dok i plasman dalje u Ligi šampiona visi.

Onda se tek našlo ime Lionela Mesija na kvoti 11, zatim su tu Rodri i Kevin De Brujne, još dva igrača Sitija.

Ronaldo, iako žari i pali u Al Nasru, tek je deseti u liniji favorita i teško da će moći da u narednih 10 meseci popravi utisak osim ako njegov Portugal ne bude naprvio veliki posa na Evropskom prvenstvu. Tu bi se neke stvari, možda, mogle promeniti.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA