NEMAČKI BILD: Sirijska vojska bez Asadove dozvole upotrebila hemijsko oružje!

Sirijski vojni komandanti su tražili od predsedničke palate da im dozvoli upotrebu hemijskog oružja protekla četiri i po meseca, proističe iz radio poruka koje su presreli nemački agenti, ali im je dozvola svaki put uskraćena, navodi list

  • 3

Snage sirijske vlade su možda izvele napad hemijskim oružjem u blizini Damaska bez lične dozvole predsednika Bašara al Asada, objavio je danas nemački list "Bild", pozivajući se na izvore u nemačkim obaveštajnim službama.

Sirijski vojni komandanti su tražili od predsedničke palate da im dozvoli upotrebu hemijskog oružja protekla četiri i po meseca, proističe iz radio poruka koje su presreli nemački agenti, ali im je dozvola svaki put uskraćena, navodi list, preneo je Rojters.

To bi moglo da znači da Asad možda nije lično odobrio napad u blizini Damaska 21. avgusta u kome je poginulo, kako se procenjuje, više od 1.400 ljudi, sugerišu obaveštajni agenti.

Nemačka obaveštajna služba (BND) nije bila dostupna za komentar ovakvih izveštaja.

Prošle sedmice je šef BND Gerhard Šindler održao brifing sa članovima komiteta za odbranu i spoljne poslove nemačkog parlamenta.

Neki od članova komiteta koji su prisustvovali tom sastanku rekli su agenciji Rojters da je Šindler tada kazao da, iako BND nema apsolutne dokaze da je za hemijski napad odgovorna Asadova vlada, ipak, ima dosta dokaza koji sugerišu da to jeste slučaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    8. septembar 2013 | 18:10

    Placenici u Asadovoj vojsci su odradili ovo za poptilicno dobre pare - ne bi li amerika opet bombardovala i zgrnula milijarde!!!!! I ... Nikom nista iako to svi u svetu znaju!!! Bog sve vidi i delice po pravdi svima!!!

  • стрептомицин

    8. septembar 2013 | 18:47

    Ма швабе су "кредибилне" као што су на Космету видели српске злочине, па после агресије признали...

  • MM

    8. septembar 2013 | 20:35

    shindlers list dojcland verzija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA