Najviše tužibaba živi na Vračaru i Starom gradu!

Iako je buka generalno najveći problem u gradu, stanovnici rubnih gradskih opština muku muče uglavnom sa kanalizacijom, uličnim prodavcima i nezbrinutim životinjama

  • 3

Svaki peti poziv beogradskoj Komunalnoj policiji u 2012. godini bio je vezan za buku iz ugostiteljskih objekata i kršenje kućnog reda u zgradama.

Obrađena su ukupno 25.844 predmeta, na osnovu 12.419 poziva sugrađana i prema tim podacima najviše prijava uputili su žitelji Novog Beograda (1.529) i Voždovca (1.469), a najmanje Sopoćani − tek 15, piše 24sata.rs.

Ipak, prema broju stanovnika, najveće "tužibabe" u gradu žive na Starom gradu, Vračaru i Savskom vencu, što i ne čudi s obzirom na broj ugostiteljskih objekata u ovim opštinama.

Stanovnici rubnih gradskih opština muku muče uglavnom sa kanalizacijom, uličnim prodavcima i nezbrinutim životinjama.

- Opštine sa najvećim brojem telefonskih prijava u prošloj godini bile su Novi Beograd, Voždovac i Stari grad, i u ovim slučajevima velika većina poziva bila je zbog buke. Sa druge strane, na komunalne probleme najmanje se žale u rubnim opštinama kao što su Lazarevac, Mladenovac i Sopot, koji uglavnom nemaju problema sa bukom - kažu u Komunalnoj policiji.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs – M. Jovićević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    28. avgust 2013 | 14:38

    Sto mrzim te dezurne dusebriznike matore sto samo brinu tudje brige. U zgradi u kojoj zivim su svi takvi. Samo brinu tudje brige i ne daj boze ako neko odskace po bilo cemu, najvise ako ima para, najveci gnev se baca na njega! A ovi sto prijavljuju muziku iz kafica po principu sta ima da se veseli omladina kad sam ja star i nije mi ni do cega

  • Nebojsa

    28. avgust 2013 | 14:12

    Apelujem da novinari istraze koliko poziva dnevno bude od ljudi koji se zale na dim koji svako vece bude preko celog naselja cukaricka padina i sta su preduzeli povodom toga. Jer nas potrovase spaljivajuci gume i kablove i to u naselju gde ima iznad prosecan broj dece!

  • Lara

    28. avgust 2013 | 17:24

    Kod nas buke nema, zelenila koliko hoćeš, a komšije normalni ljudi. Ali sam ja na vreme otišla iz Beograda u unutrašnjost i nikada neću razumeti one koji hrle u Bgd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA