PO HITNOM POSTUPKU: Skupština Srbije o Izveštaju Fiskalnog saveta!

Poslanici Skupština Srbije danas će raspravljati po hitnom postupku o Izveštaju o radu Fiskalnog saveta za 2013. godinu, a posle rasprave u plenumu parlament će doneti preporuku većinom glasova poslanika

  • 2

Poslanici Skupština Srbije danas će raspravljati po hitnom postupku o Izveštaju o radu Fiskalnog saveta za 2013. godinu.

Skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prethodno je na sednici održanoj 6. juna usvojio taj izveštaj, a posle rasprave u plenumu parlament će doneti preporuku većinom glasova poslanika.

Fiskalni savet je za obavljanje poslova iz svoje nadležnosti odgovoran skupštini. Poslanici su prethodno razmatrali Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki o kojem su se pohvalno izjasnili predstavnici većine, koji smatraju da su tim zakonom ostvarene određene uštede, dok opozicija smatra da to nije tačno.

Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki je od 1. aprila do kraja 2013. donela 298 odluka o poništenju postupka javnih nabavki u celini i 454 odluke o delimičnom poništenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA