(VIDEO) AKO DONIRATE ORGANE, ONI ĆE OTIĆI U PRAVE RUKE: Evo šta je sve potrebno da znate o tome!

Kada je doniranje organa u pitanju mnogi nisu spremni na taj korak jer nisu sigurni da li će organi koje su zaveštali otići u "prave ruke"

  • 22

Transplatacija organa najčešće se obavlja između porodičnih srodnika, kada na primer neko da jedan bubreg kako bi pomogao svom najbližem.

Ipak, kada je doniranje organa u pitanju mnogi nisu spremni na taj korak jer nisu sigurni da li će organi koje su zaveštali otići u "prave ruke".

Pukovnik prof. dr Đoko Maksić, koordinator za transplatacije VMA je za prvu internet televiziju u Srbiji Telegraf Now rekao da su svi vlasnici vlasnici u kontaktu sa svojim porodicama i da pre same transplatacije prvo obave razgovore s porodicom.

Ukoliko ste propustili da pogledate još neke od snimaka Telegraf Now obavezno ih pogledajte ovde:

(VIDEO) ODLUČILA SAM DA POTPUNOM NEZNANCU POKLONIM SRCE, BUBREGE I JETRU: Novinarka Telegrafa zaveštala organe

(VIDEO) Dačić otvorio dušu i otkrio šta Srbi najbrže ZABORAVLJAJU!

(VIDEO) Ko su i šta rade mormoni u Srbiji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije tacno

    21. decembar 2015 | 23:57

    Zar stvarno mislite da organi mogu tek tako da se "kupe"? Pa ne kupujete majicu pa vam ne odgovara ova nego ona "necu taj bubreg hocu tu jetru" da li ste svesni koliko parametara mora da se poklopi i slozi da bi se uradila transplatacija bilo kog organa? Vas ne moze neko da ubije mozdana smrt nije koma,covek se vise ne budi. Zbog takvog razmisljanja neduzni ljudi ispastaju i umiru. Kod nas se nista jos uvek ne placa. A porodica nakon smrti daje saglasnost ili odbija. Nikakva zloupotreba nije moguca. Treba biti human,kada covek umre njemu to vise nije potrebno a nekom spasava zivot.

  • Nije tacno

    21. decembar 2015 | 19:58

    To sto vi govorite jednostavno nije tacno i to govorim iz licnog iskustva. Imate predrasude mozda sa pravin mozda ne,ali takve stvari se u nasoj zemlji ne rade. Organ ce otici onome kome je potrebniji a ne ko ima para. To govorim i iz svog iskustva i iz drugih koje poznajem. Niste dovoljno informisani ljudi.

  • VAN

    21. decembar 2015 | 16:05

    Kako može neko biti siguran da će organi koji se doniraju otići u prave ruke u zemlji kapitalizma najgore vrste. Otići će onome koji ima pare da podmiti, pa ako treba i da plati kada je život u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA