(VIDEO) DA LI SU I VAS ŠEFOVI OVAKO VREĐALI? Pogledajte kako mobing izgleda na delu i PRIJAVITE GA!

U toku prethodne godine, na adresu "Stopmobing" udruženja je sitglo ukupno 164 prijava za zlostavljanje na radu, a više od dve trećine podnosilaca su bile žene

  • 28

U Srbiji nije retka pojava da neka žena bude izložena mobingu na radnom mestu, a poslednji takav slučaj se dogodio u Nišu, zbog čega se, kako se pretpostavlja, navodno vaspitačica Doma učenika T. L. ubila.

Potrebno je pooštriti Zakon i primenu istog, ali i ohrabriti zaposlene da prijave mobing.

U toku prethodne godine, na adresu "Stopmobing" udruženja je sitglo ukupno 164 prijava za zlostavljanje na radu, a više od dve trećine podnosilaca su bile žene. Međutim, iako mobing može da se dokaže na sudu, samo šest presuda je izrečeno 2015.

Pogledajte prilog u produkciji Telegraf Now televizije, koji će mnogima, verujemo, da otvori oči kada je reč o mobingu, a nadamo se da će neki biti podstaknuti njime, i odlučiti da prijavi mobera (osobu koja zlostavlja).

Pogledajte i ostale priloge u produkciji prve internet televizije:

(VIDEO) PATRIOTSKE PESME GRMELE DUNAVOM: Ovo su junaci i junakinje pevali pred borbu za ČASNI KRST u Zemunu!

(VIDEO) EKSKLUZIVNI INTERVJU: Evo šta je navodni vanbračni sin Miroslava Ilića rekao o pevaču!

(VIDEO) TELEGRAF JE NAPUNIO 4 GODINE: Ovakav je bio provod na rođendanskoj proslavi

(VIDEO) Vrisci su dopirali iz ledene reke, ekipa Telegrafa se spremala da pliva za časni krst!

(VIDEO) ČETVRTI ROĐENDAN TELEGRAFA: Zbog ovoga smo najbolji u regionu!

(VIDEO) "NEĆU DA ČUJEM VIŠE ZA TVOJE DRUGARICE": Pretukao je svoju devojku jer joj nije verovao gde je bila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa ako cemo iskreno

    20. januar 2016 | 00:26

    Po ovome ispade da je vise od 80% gradjana Srbije mobingovano na poslu.Jer licno ne poznajem ni jednu jedinu osobu koja je prosla ovo navedeno u videu cak i malo grublje uz vecu viku dreku i pretnje.Ja sam ovo bar na dva posla u zivotu doziveo i naravno napustio posle izvesnog vremena.A znam gomile drugara,poznanika i blizih prijatelja koji su ovo slicno dozivljavali barem jedan put u zivotu.Znaci po ovom merilu ponasanja ispade da je skoro svaki gradjanin ove zemlje barem jednom mobingovan.Ako je tako iskreno onda smo samo dno postali.Sledeci stupanj nam je nivo negog hondurasa ili neke africke zemlje u rasulu.Ne znam sta bi vise mogao da navedem.Po ovome ne valja nikako.A boga mi nece ni da valja za sefove i gazde,moze mnogo toga da se promeni u ovom drustvu.Videcemo...

  • Ljiljana 56

    19. januar 2016 | 21:39

    Kad bi smeli da prijavimo ja sam imala mobing i od direktora i sefa i niko ne sme da svedoci prave se da nista ni culi ni videli nisu.Jer su pretnje ima puno kojo jedva cekaju tvoje radno mesto.Sve je ljude strah ne krivim ih,a ja od tog strsnog ponizavanja ja sam se razbolela dozivotno i trenutno lezim na neurolgiji ....

  • Nebojsa

    19. januar 2016 | 22:24

    Zadnja dva meseca uporno pokušavam da nagovorim suprugu da se preselimo za Nemacku,nije lako ali ko zeli ima nacina. Mislim da je to jedino resenje. Sva neka druga prica o poslu,boljoj plati,manjem maltretiranju,bilo kakvoj buducnosti u ovoj propaloj,nazovi drzavi je glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA