(VIDEO) TAJNE UKUSA KUVARA SA HILANDARA: U kuhinji nas ograničava samo nedostatak mašte

Nebojša se može pohvaliti i diplomama vatrogasca, konzervatora, gumara, autoelektričara motornih pogona, čistača epigrafskih spomenika ali, naravno, najdraže zvanje mu je titula hilandraskog kuvara

  • 6

Ekipa Telegraf Now televizije bila je u poseti jednom veoma specifičnom kuvaru. Reč je o Nebojši Stamenoviću, kuvaru koji je godinama spremao hranu monasima na Svetoj gori na Hilandaru.

Njegov put do ovog svetog mesta nimalo nije bio lak. Prvo je godinama pripremao trpeze u srpskim manastirima, a kasnije, zbog svog neverovatnog umeća, preporučili su ga hilandarskoj kuhinji. Tamo je bio neko vreme na probnom radu, a kada su se uvrerili u njegove kulinarske sposobnosti, ostao je na duži vremenski period.

Nebojša je jako specifičan i svestran čovek. Pored diplome priznatog kuvara, vrsnog poznavaoca posnih specijaliteta i nosioca majstorskog pisma, on se može pohvaliti i diplomama vatrogasca, konzervatora, gumara, autoelektričara motornih pogona, čistača epigrafskih spomenika ali, naravno, najdraže zvanje mu je titula hilandraskog kuvara.

Danas, Nebojša živi i radi u samom srcu Niša. Otvorio je klub zdrave hrane, poznatiji kao "Kuća čaja". Ovaj neobični klub pored ljudi iz naše zemlje, posećuje veliki broj stranaca iz svih delova sveta kako bi od Nebojše naučili magiju odabira i pripreme zdrave hrane.

Sve što sprema Nebojša sam bere na Suvoj i Staroj planini. Njemu novac nije motiv, već želja da pomogne i nauči ljude načinima kako da se što zdravije hrane jer je to jedan od najvažnijih preduslova za vitalan i kvalitetan život. Šteta je što kamera ne može da uhvati miris ono što se oseti kada se uđe u klub zdrave hrane ostaje u sećanju za ceo život.

Pogledajte i druge zanimljive praznične T NOW priloge:

(VIDEO) Da li su Englezi "pozajmili" jedan sport od Srba? Nećete verovati šta se koristi u našoj verziji umesto lopte

(VIDEO) STANIJA, SEKA, VIKI: Pogledajte kako su poznati ofarbali jaja za Vaskrs!

(VIDEO) Praznik koji slavimo zbog prolivene nevine krvi, a nije Uskrs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    3. maj 2016 | 17:18

    Ala je ,, lupio,, pa ,, ostao ziv,, kako kafa od maslacka ili neceg drug og ! Moze samo caj ili napitak od maslacka. Kafa je od kafe!

  • Љиљана

    10. maj 2016 | 08:33

    Кад постимо пијемо кафу са соја млеком ( а није млеко), млеком од бадема, пиринча.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA