NAJVEĆE ZABLUDE o hrono ishrani OTKRIVA njen tvorac ALEN DELABO! (VIDEO)

Tajna je da nikada ne pokušavate da izgubite kilažu, već da počnete samo pravilno da jedete

  • 7

Tvorac jednog od najpoznatijih režima ishrane u svetu - hrono ishrane, Francuz dr Alen Delabo promovisao je svoju knjigu "Hrono ishrana na francuski način" u Beogradu. Delabo je za sve koji žele da pređu na ovaj način ishrane govorio zašto je ovaj način života dobar, u čemu je tajna, i koje su najveće zablude kada je hrono ishrana u pitanju.

DIJABETIČARI: Evo kako HRONO ISHRANA utiče na vaše telo!

- Jedna od najvećih zabluda je da hrono ishrana sadrži previše proteina, dok su drugi pisali o tome kako ne sadrži proteine uopšte. To nema veze sa istinom, jer količina proteina je individualna, i zavisi od potrošnje energije, i čime se ljudi bave količina proteina će biti prilagođena - rekao je Delabo, i dodao da je bilo potrebno i 50 godina da se nađe način za uravnoteženu ishranu, i nije se uspevalo u tome. A, onda je on, potpuno slučajno došao do tog režima ishrane, jer je bio gerijatar, a istovremeno je trebalo da smrša 30 kilograma, jer se ugojio kada je ostavio cigarete.

Foto: Ulješa Rašević Foto: Ulješa Rašević

Počeo je na sebi da primenjuje iste metode koje je primenjivao na starijim osobama, koje su kod njega praktično procvetale.

- Posle takvog režima vrlo malo sam imao oboljenja i smrtnih slučajeva, a onda sam krenuo i da istražujem o tom režimu. Tajna je da nikada ne pokušavate da izgubite kilažu, već da počnete samo pravilno da jedete, a onda to dolazi samo po sebi - kaže Delabo. Kako kaže, ukoliko neko ima višak kilograma izgubiće kilažu, a ukoliko ima manjak, doći će na idealnu.

Ovo je jedan od recepata tvorca hrono ishrane:

Doručak - jaja i sir sa hlebom, uz puter i maslinovo ulje

Ručak - biftek, pomfrit i neki sos

Užina - Avokado i unutra stavite džem ili med

Večera: Riba (rečna ili morska) sa salatom, nekim sosem

Delabo dodaje da se pije voda, može i kafa i čaj, samo je zabranjen šećer.

Hrono ishrana predstavlja ozbiljan i medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma, i, prema rečima dr Delabo, rezultati su neverovatni. On u svojoj knjizi predstavlja pravila ovog načina ishrane kojih se, kako kaže, svi lako mogu pridržavati, a knjiga je namenjena svima koji žele da izgube kilograme.

Dr Alen Delabo je doktor medicine, hrono nutricionista, direktor odseka za klinička istraživanja IREN'S-a, Evropskog Instituta za istraživanje ishrane i zdravlja, vrhunski stručnjak koji je razvio revulucionaran hrono metod ishrane. Iako je bilo spekulacija da postoji više vrsta hrono ishrane, ne, postoji samo jedan način, a njegov tvorac je upravo Delabo.

Foto: Ulješa Rašević Foto: Ulješa Rašević

Pored njega, na promociji je pričala Ana Ćubela, autor bestselera "Hrono kuhinja", koja piše i blog o ovom načinu ishrane, a sa svojim čitaocima deli i savete i recepte kako sprema raznovrsna jela, i to možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    26. jun 2016 | 22:19

    Dve nedelje sam izdrzao. Osecao se odlicno ali mavike su pobedile.

  • Miki

    23. januar 2017 | 17:08

    Kakav krompir, kakav pomfri?? Pomfri se ne jede ni nakon restrikcije.

  • dragana

    1. jul 2016 | 11:38

    Ovde je neka greska,za rucak biftek i krompir ! Po hrono ishrani za rucak i veceru ne smeju se unositi ugljenihidrati i proteini zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA