≫ 

Srpska košarka na svom izvoru: DIREKTAN PRENOS Radnički 1950 - Napredak Bosphorus (LIVESTREAM)

Pred košarkaškim klubovima, članovima Druge lige su utakmice 13.kola. Jedan od najzanimiljivijih susreta održava se u Kragujevcu, gde se, u hali „Gordana Goca Bogojević“, sastaju domaći Radnički i Napredak iz Aleksinca

  • 0

Radi se o ekipama iz gornjeg dela tabele, koje se nisu odrekle od borbe za prva dva mesta, koja vode u najviši takmičarski rang, a na kojima se, sa podjednakim učinkom (10-2) nalaze Zlatibor iz Čajetine i novosadska Vojvodina.

Kragujevčani su trenutno na trećem mestu sa pobedom zaostatka u odnosu na vodeći dvojac, ali i sa trijumfom više od predstojećeg rivala iz Aleksinca. Radnički 1950 će imati prednost domaćeg terena, halu u kojoj nije osetio gorčinu poraza u prošloj sezoni, dok je u tekućoj, na parketu „Gordane Goce Bogojević“, u derbiju, savladao ekipu Zlatibora, a ostale mečeve igrao je u hali „Jezero“, koja je ovoga puta zauzeta drugim događajima.

Iako u svojim redovima kragujevački tim ima Srđana Stojanovića, koji se po statističkim parametrima nalazi u vrhu igračke liste, može se reći da je Radnički 1950 skup po kvalitetu pojedinaca veoma sličnih kvaliteta, tako da nikome nije lako da u istom trenutku zaustavi Nikola Kostića, Filipa Lalovića, Miloša Tripkovića, Marka Drašakovića, Ivana Nedeljkovića, Aleksandra Beloicu i ostale uzdanice trenera Igora Todorovića.

Sa druge strane, Napredak u svom sastavu ima dvojicu igrača, Dragoljuba Šikmana i Nikolu Raičevića, koji se izdvajaju po dosadašnjem učinku na listi najkorisnijih igrača lige. Radi se o iskusnom timu i klubu koji prilično dugo zauzima značajno mesto na košarkaškoj mapi Srbije, a pre početka sezone ubrajan je u favorite za osvajanje mesta koje vodi u KLS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA