BIJELJINI PRETI EPIDEMIJA: Rizično stanje zbog uginule stoke

Tokom prethodnog dana uginule životinje su uklanjane na poplavnom području Broca, Velinog Sela, Balatuna i Ostojićeva, a prikupljeno je i uklonjeno ukupno 10,5 tona uginulih životinja

  • 3

Stanje na području uz reku Savu u Bijeljini, koje je bilo poplavljeno i gde još ima uginule stoke, epidemiološki je rizično, ali se napreduje u odvozu uginule stoke, a veći deo, 10,5 tona, je već uklonjen.

Tokom prethodnog dana uginule životinje su uklanjane na poplavnom području Broca, Velinog Sela, Balatuna i Ostojićeva, a prikupljeno je i uklonjeno ukupno 10,5 tona uginulih životinja.

Ovaj posao rade pripadnici Civilne zaštite uz angažovanje čamaca lokalnog stanovništva i asistenciju veterinarske ekipe, a za danas je u planu završetak uklanjanja uginule stoke iz Velinog Sela.

Iz tog naselja evakuisana je sva živa stoka, koja će biti smeštena u karantin, kako bi se izbegao kontakt zdrave i stoke koja je sve vreme bila u ugroženom području.

U Bijeljini, nakon poplava, veliki problem i dalje predstavljaju "vodeni džepovi" na gradskom području i u Mesnoj zajednici Dvorovi, potvrđeno je jutros iz Štaba za vanredne situacije RS, a prenosi agencija Fena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodo

    27. maj 2014 | 13:18

    Nevjerovatno je koliko je lose organizacija u Bijeljini! Grad je pun smeca a ima dijelova grada koji su bili poplavljeni gdje se jos niko iz vlasti nije pojavio.Gradonacelnik Micic nije u stanju nista da organizuje.Pokusao je sa volonterima da organizuje ciscenje grada.Doslo je par stotina ljudi i to vise iz drugih gradova nego iz Bijeljine! Stanje u poplavljenim selima prema Savi i Drini je katastrofalno.Civilna zastita kao da i ne postoji.Neka nam je bog na pomoci!

  • MAX

    27. maj 2014 | 12:57

    Strašno... Nemam reči, neka nam je Bog na pomoći.

  • Miiile, još dinamita!

    27. maj 2014 | 11:54

    Kao da je u toj vodi bilo nečega što ne znamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA