Oštar odgovor iz Ministarstva zdravlja "Swisslionu": Dečje kašice NISU ISPRAVNE!

Swisslion je danas objavio da su obavljene "super analize" kojima je utvrđeno da je dečja hrana ispravna

  • 8

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja obavila je, u skladu sa članom 9. Zakona o bezbednosti hrane, monitoring 27 proizvoda kompanije "Swisslion Takovo" i na osnovu rezultata analiza obavljenih u ovlašćenoj i akreditovanoj laboratoriji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, obavestila javnost da postoji osnovana sumnja u bezbednost hrane, koja bi mogla da predstavlja rizik po zdravlje.

SWISSLION TAKOVO: Naše kašice za bebe su ispravne!

Saopštenje Ministarstva stiglo je nakon što je "Swisslion" objavio da su kašice ispravne.

- U skladu sa navedenim, sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je preduzela sve aktivnosti u skladu sa Zakonom da se sporni proizvodi povuku sa tržišta Srbije - piše u saopštenju i dodaje se:

- Obavljanje "super analize" moguće je samo u akreditovanoj laboratoriji i isključivo na istim uzorcima, na kojima su rađene prvobitne analize. Do danas (sreda, 16. novembar) Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograda niko se nije obratio sa zahtevom da se deo uzoraka koje su analizirali dostavi referentnoj laboratoriji na eventualnu "super analizu".

Članom 50. Zakona o bezbednosti hrane definisano je da hrana za odojčad i malu decu ne sme da sadrži rezidue pojedinačnih pesticida u količini većoj od 0.01 mg/kg.

Laboratorije u inostranstvu obavljaju analize uzoraka u skladu sa zakonima o bezbednosti hrane koji važe u tim državama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    16. novembar 2016 | 19:02

    generacije odrasle na takovo kasicama nego treba da uvezu neke iz inostranstva pa da se neko ugradi

  • Ja

    16. novembar 2016 | 19:46

    A sto majke nekuvaju same kasice

  • Šef

    17. novembar 2016 | 01:06

    Dobro, neka urade dodatne analize u akreditovanim institucijama i neka traže odštetu od države, ukoliko je država pogrešila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA