• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Roditelji kupili devetogodišnjem sinu hobotnicu ljubimca: Porodica u haosu, u akvarijumu ludnica

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedeljama nakon što su u dom doneli Terensa, Klifordovi su shvatili da je on u stvari ona i da je sa sobom "prošvercovala" i porodicu

  • 0
Oktopod Foto: Shutterstock/Vikks

Najgora noćna mora svakog roditelja je da priušti svom detetu kućnog ljubimca iz snova, a onda stvari krenu naopako: upravo to se dogodilo jednoj porodici u Edmondu, Oklahoma, koja je svom sinu poklonila hobotnicu kao ljubimca i sad se njihov život pretvorio u pravi haos.

A sve je počelo sa ispunjenom rođendanskom željom: devetogodišnji Kal Kliford godinama je želeo hobotnicu za kućnog ljubimca i konačno su mu roditelji ispunili želju.

Kako prenose Asošiejted pres i Pethelpful, Kalov otac, 36-godišnji stomatolog Kamerun Kliford, prvo je odlučio da izvidi stvar i vidi da li je ovako nešto uopšte moguće. Ispostavilo se da jeste i porodica je uskoro donela kući kalifornijsku hobotnicu sa dve tačke koju su nazvali Terens.

"Volimo da podstičemo interesovanja naše dece", izjavio je tata Kliford i dodao da je fenomenalno videti kako dete prihvata svoje snove i trudi se da ih ostvari. Kal je bio zaljubljen u svet prirode i morsku biologiju od malih nogu.

@doctoktopus #octopus #aquarium #fyp #saltwateraquariu #biology #marinebiology #shrimpdaddy #surprise ##cephalopod ♬ original sound - Shoptopus

Roditelji su snimili druženje svog sina sa novim ljubimcem i objavili na TikTok-u gde su stekli mnogo pratilaca.

Ali... zamislite njihovo iznenađenje kada su nedeljama nakon što su u dom doneli Terensa shvatili da je on - ona koja je i trudna! Terens je izbacio iz sebe 50 ogromnih jaja za koja su Klifordovi u početku verovali da su neoplođena. Nažalost, to nije bio slučaj. Nedeljama kasnije rođene su bebe hobotnice, ali ne baš svih 50. Ipak, postoji razlika između posedovanja jedne hobotnice i druženja sa gomilom beba, tačnije sa njih 23!

@doctoktopus Eat your heart(s) our Kate Gosselin #octopus #marinebiology #shrimpdaddy #saltwateraquarium #fyp #cephalopod #petoctopus #saltwatertank #aquarium #mom ♬ original sound - Shoptopus

Smatra se da izleganje jaja hobotnice obično znači kraj životnog ciklusa ženke, međutim - Terens je živ(a).

Kako je objašnjeno u snimku, ženke oktopoda uginu od gladi nakon što dobiju podmladak. Ali Terens to očigledno nije htela da uradi. Sada kada je Terens bezbedno preživela "porođaj", Klifordovi imaju gadan problem: šta za ime sveta da rade sa 23 hobotnice?

Do sada su uspevali da brinu o bebama koje su se izlegle (uključujući i plaćanje skupocene hrane), ali kad mladunci budu ušli u "pubertet" i porastu, to će biti zaista zanimljivo!

@doctoktopus AN OCTOPOSSE #octopus #marinebiology #shrimpdaddy #saltwateraquarium #fyp #cephalopod #petoctopus #saltwatertank #saltwatertank #mom #crabcake #clambake #octomom #biology #carpetcleaners ♬ original sound - Shoptopus

Klifordovi su postavili još jedan video sa objavom o mladim hobotnicama koje, kako su rešili, neće davati privatnim vlasnicima, već će ih ustupiti univerzitetima i drugim organizacijama koje mogu da prime bebe oktopode i da brinu o njima.

"Voleo bih da je omiljena životinja mog sina bio hrčak", našalio se tata Kliford.

Pogledajte ovu ludu priču na videu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari