HRVATI BESNI: Šerbedžiju će neko zaliti fekalijama zbog saradnje sa Srbima!

Mladen Pavković predsednik Udruženja hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91, oštro je prozvao Radeta Šerbedžiju navodeći da nikada nije zapalio sveću za poginule hrvatske branitelje, niti se poklonio hrvatskim žrtvama u Vukovaru, i da bi mu bilo bolje da se ostavi politike, jer ga neko može zaliti fekalijama

  • 23

Nakon što je Rade Šerbedžija u hrvatskom nedeljniku "Glas Slavonije" izjavio kako je u Hrvatskoj najveći problem to što "nema dostojanstva među ljudima koji se bave politikom", više nego oštro reagovao je Mladen Pavković predsednik Udruženja hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91, prenosi portal dnevno.hr.

Ističući kako bi Šerbedžija i njemu slični morali biti manji od makovog zrna kad se povede priča o dostojanstvu, Pavković je između ostalog rekao:

- Ništa bez proslavljenog glumca Radeta Šerbedžije! Sećamo ga se početkom devedesetih, ili bolje rečeno – uopšte ga se ne sećamo. Gde je bio i šta je radio, to zna samo on. A mi znamo da je pobegao iz Hrvatske kad je počeo hrvatski Domovinski rat, i da je stao na stranu srpskog okupatora, za kojeg je u vreme krvavog sukoba čak i snimao filmove, između ostalog i u okupiranom Vukovaru - objasnio je Pavković dodajući kako se nakon rata Rade predomislio, i na velika vrata ponovo vratio u Hrvatsku.

- Dočekali su ga kao "kralja", a ko drugi nego oni slični njemu. Rade je sa svojom suprugom koja se amaterski bavi režijom poželeo ništa drugo nego da "osvoji" Brione. Pa, ako je za Šerbedžiju - nema problema. Tamo već godinama "živi", uglavnom tokom leta zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Ima neki teatar, a da bi posetioci videli ta njegova remek - dela iz Pule ih na Brione voze i brodovi hrvatske ratne mornarice! Ipak je on Šerbedžija. Za finansijska sredstava nema problema. Koliko Rade traži (baš kao i Pupovac) toliko mu daju iz državne blagajne. Tu je njemu danas bolje nego u Americi. Pojedini pozorišni kritičari hvale njegove predstave, a naročito Lenku, njegovu ženu i njegovu decu, koja (kao) glume - priča Pavković pitajući se kako to da se te Šerbedžijine predstave ne igraju i negde u inostranstvu, recimo Parizu, Londonu, Los Anđelesu, kad su tako dobre?

Šerbedžijine reči iz "Glasa Slavonije" kako smo svi "svedoci užasa koji je HDZ ostavio iza sebe" komentariše, pak, ovako:

-  I to smo dočekali, da nam jedan Šerbedžija, koji je početkom devedesetih pobegao iz Hrvatske, koji je otišao u Beograd, daje "lekcije" koje političke stranke valjaju, a koje ne. Što nije spomenuo, IDS i Ivana Jakovčića, navodnog optuženika za kriminal (zar ne g. Kajin?) i rekao šta misli o ovoj stranci, koja mu je sve dala, pa čak i Brione, gde može da letuje Šerbedžija sa porodicom, a ne može da priviri nijedan stradalnik iz Domovinskoga rata? Gde je bio Rade kad se u Hrvatskoj ginulo? Veliki broj hrvatskih glumaca, njegovih kolega kontinuirano su posećivali u vreme rata naše branitelje i na prvim crtama odbrane. Igrali su i u predstavama i kad su padale granate. A naš "lepi Rade" u to vreme bio je na "drugoj strani". Danas, kaže, živi u Rijeci, predaje glumu, dobio je navodno i luksuzan stan, ipak je on "zaslužan za stvaranje hrvatske države"!?

Predsednik Udruženja hrvatskih branitelja ističe i da Rade nikada nije zapalio sveću za poginule hrvatske branitelje, niti se poklonio hrvatskim žrtvama u Vukovaru, gde je u vreme rata snimao filmove za okupatore. No, zato je, ističe on, nedavno bio u Sarajevu da bi podržao ljude koji protestuju.

- Rade, ostavi se politike. Nije to za tebe. Novaca ćeš dobiti koliko ti treba, a daće ti ga oni koji su slični tebi. Žalosno je kad vidimo pojedine hrvatske glumce, koji ti nisu ni do kolena, kako "cupkaju" za tobom, kako te uzdižu, a ti uživaš u toj svojoj (tužnoj) veličini. Šteta što si početkom devedesetih izabrao pogrešnu stranu. Ne soli nam pamet, idi u Beograd pa tamo pričaj o njihovim političkim strankama s "nacionalnim predznakom". Videćeš kako ćeš proći. Letećeš ne do Briona već do Amerike. A Hrvati, Hrvati, kako vidiš, ćute i trpe tvoje bezobrazluke. Ne bi nas začudilo da i tebe, kao Tomića, jednog dana neko "zalije" - fekalijama. Srami se, ako srama imaš! - završio je svoj govor Pavković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    24. mart 2014 | 11:54

    Усташе се нервирају,ха ха ха!

  • Cinjenica

    24. mart 2014 | 12:08

    Gospodine Mladene Pavkovic,imate srpsko i ime i prezime,zapitajte se sta ste vi...

  • драган

    24. mart 2014 | 11:34

    Павковић је свестан да није давно било када су његови били срби православне вере, почетком 20. века Славонија је већински била српска. Грижња савести о осећаја мање вредности му налаже да напада све виђеније србе, наравно мира неће бити док се не врати (те) својим коренима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA