ŠARIĆ: Nisam ni mrava zgazio, droga nije moja! (FOTO) (VIDEO)

Darko Šarić je u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom naveo da je "sarađivao sa mnogim uticajnim ljudima u ovoj državi" i zapitao kako su "oni i dalje tu gde jesu, a ja sam ovde". U sud su stigli njegova nevenčana supruga, brojni prijatelji i rodbina koju su mu mahali i slali poljupce. Na pitanje kakvi su mu prihodi, odgovorio je da ga sad "izdržava država"

  • 49

U svom prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom u Beogradu Darko Šarić je rekao da se ne oseća krivim za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

- Ne osećam se krivim ni po jednoj optužnici. Sve je to jedna velika laž - rekao je Šarić i dodao da "još nije optužen samo za zemljotres".

- Droga nije moja i to je sve bezveze. Nijedna zemlja me nije optužila, ni Brazil, ni Argentina, ni Italja...kažem da je sve velika obmana i nemam više šta da dodam. U vezi pranja novca bih dodao. Nijedna me zemlja nije optužila, a tužilac izigrava Šerlok Holmsa - rekao je Šarić.

Prilikom izjašnjavanja o ličnim podacima Šarić je rekao da je državljanin Srbije.

- Ja sam srpski državljanin, ali su političari zbunili i mene. Imao sam još samo slovačko državljanstvo, ali ne znam da li ga još imam - rekao je Šarić.

Na pitanje sudije šta poseduje od imovine rekao je "više ništa".

Sudija Siniša Petrović ga je upitao kakvi su mu prihodi, na šta je odgovorio da ga sad "izdržava država" i dodao: "Stvarno ne znam šta da odgovorim, samo mogu da pohvalim zatvorskog kuvara".

Sve optužnice je primio, ali su mu, kako je rekao, bila potrebna dva stražara da ih unese u ćeliju.

Na početku izlaganja svoje odbrane Šarić je ponovio da su optužbe protiv njega laž i dodao da je "sve to obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

- Ja u ovoj zemlji ništa uradio, nisam ni mrava zgazio i zato me čudi i boli medijska satanizacija - rekao je optuženi.

On je naveo da je "sarađivao sa mnogim uticajnim ljudima u ovoj državi" i zapitao kako su "oni i dalje tu gde jesu, a ja sam ovde".

Šarić je želeo da danas priča o pranju para, ali ga je sudija podsetio da ćese o tome izjašnjavati na suđenju u tom postupku, a to je sledećeg ponedeljka.

Najtraženiji narko bos sa Balkana je zamolio medije da pišu realno, "ni po babu ni po stričevima".

Neka malo istraže Mileta Jerkovića i druge lažne svedoke. Kako tužilac nalazi svedoke kao da mrežom hvata ispred suda.....Pitali su me da li hoću da potpišem priznanje ja sam odbio i to nikad ne bih uradio - ukazao je Šarić.

Šarić je rekao da mu je tokom pet godina medijske hajke najteže padalo povezivanje sa ubistvima.

- Sećam se kad je uhapšen Sretko Kalinić. Probudim se ujutru, upalim televizor i čujem ''sve ovo je naređivao Darko Šarić" - rekao je on, navodeći da se osećao "kao u američkim filmovima, kad se nekom sve stavlja na teret, ali se na kraju se ipak spase".

- Nadam se da će tako biti i u mom slučaju - rekao je Šarić vidno nervozan, rasejan i uznemiren i zamolio sud za pauzu da bi se "malo sabrao".

- Prave od mene državnog neprijatelja... ali bolje da se sad zaustavim da ne kažem svašta - dodao je Šarić.

Pred početak suđenja Šarićeva nevenčana supruga Lana Popović odnela mu je garderobu. U sud su stigli i Šarićevi brojni prijatelji i rodbina koju su mu mahali i slali poljupce.

U publici je i jedan od optuženih za pranje Šarićevih para, Nebojša Jestrović, njegov blizak prijatelj iz detinjstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA