TAČI: Bombardovanje - početak velike pobede

- Danas je veliki dan za Republiku Kosovo, za građane Kosova, za sve Albance. To je dan početka bombardovanja NATO protiv Srbije, nakon postizanja sporazuma u Rambujeu - rekao je Tači u obraćanju koje prenosi kosovska agencija Kosovapres

  • 44

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je, povodom 15 godina od početka vazduhoplovnih napada NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju, da je za Kosovo i građane Kosova to "dan početka velike pobede".

- Danas je veliki dan za Republiku Kosovo, za građane Kosova, za sve Albance. To je dan početka bombardovanja NATO protiv Srbije, nakon postizanja sporazuma u Rambujeu - rekao je Tači u obraćanju koje prenosi kosovska agencija Kosovapres.

Tači je dodao da je 24. mart "dan početka velike pobede i zato čestitam svim građanima Republike Kosovo ovaj nesvakidašnji i istorijski dan za naš narod".

Kosovski premijer je takođe čestitao i izrazio zahvalnost svim partnerima Kosova - Sjedinjenim američkim državama, Evropskoj uniji i NATO savezu "za njihovu nesvakidašnju podršku koju su pružili Oslobodilačkoj vojci Kosova i nesvakidašnjoj podršci koju su pružili narodu Kosova i civilizacijskim i ljudskim vrednostima, našim naporima za slobodu".

Kako prenose kosovski mediji, na Kosovu će raznim manifestacijama biti obeležen dan početka akcije NATO, koji je na Kosovu poznat i kao Dan nade.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    24. mart 2014 | 13:07

    Taci,trebalo bi da brines o raku koji te jede a ne o Srbima.

  • Kojot

    24. mart 2014 | 12:46

    Nece te jos dugo ne sekiraj te se.

  • Lamine

    24. mart 2014 | 13:14

    Gde li ćeš ti biti onog dana kada se spomenik Vuku Karadžiću vrati u centar Prištine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA