Evolucija filma u 3 minuta (VIDEO)

Da bi napravio video "Evolucija filma", autor Skot Juing je proveo mnogo dana i sati u traženju odgovarajućih filmova, njihovom preuzimanju i sređivanju svih detalja u njemu

  • 1

Diplomirani montažer i autor Skot Juing napravio je i postavio na Vimeo video "Evolucija filma" koji traje 3 minuta, u kom je pokazao svoje umeće filmske montaže na scenama koje prikazuju evoluciju pokretnih slika od samih početaka 1878. godine do danas.

- Ova montaža beleži evoluciju filma od njegovog postanka 1878. od Edvarda Majbridža do braće Limijer 1895. "Putovanje na Mesec" Žorža Melijesa 1902. godine je bio totalni izazov i od tada se krećemo prema prvim bioskopskim hitovima počevši od 1920-2014 ... ovaj deo montaže je hronološki - rekao je Juing.

Prema rečima autora, mnogi dani i sati potrošeni su tokom traženja odgovarajućih filmova i kadrova, potom preuzimanja istih sa neta i sređivanja svih detalja.

Kako se vama čini ova montaža? Da li prepoznajete sve filmove?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. mart 2014 | 00:30

    Pa nista specijalno ocekivao sam vise i bolje scene sa boljim prelazima gde se zaista oseca utisak da se napredovalo i tehnoloski i glumacki. Postoje mnogo sta stariji filmovi od ovih na pocetku a autor klipa je jako brzo presao na filmove u boji tako ne bih ocenio ovo kao dobro uradjeno. poz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA