BOGIĆEVIĆ: Ispeglaću sve dugove za dve godine

- Imali smo "nameštaljku“ od strane banaka u vezi sa blokadom računa. Zato smo tužili Zberbanku i Findomestik banku, tražeći odštetu od 11,15 milijadi dinara - kaže vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević

  • 10

Računi 11 preduzeća, koja posluju u okviru koncerna „Farmakom“  šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića blokirani su zbog duga koji je u u ponedeljak iznosio 182 miliona evra.

Ipak, Bogićević kaže, za Novosti, da njegov "Farmakom“ - neće propasti, jer će većina firmi iz koncerna ući u reorganizaciju.

- Za deset do 15 dana biće spremni svi planovi za reorganizaciju osam od 10 firmi koje posluju u sastavu „Farmakoma. Reč je o unapred pripremljenim planovima reorganizacije (UPPR), koji se rade za svako preduzeće pojedinačno, ali smo, zbog povezanosti poslovanja, tražili da sve bude urađeno u jednom gradu, bez obzira na različite adrese - kaže Bogićević.

Ovaj šabački biznismen kaže da je ključni poverilac „Farmakoma“ IFC, pri Svetskoj banci, koji se bavi podrškom razvoja malih i srednjih preduzeća i razvojem finansijskih tržišta u ovom regionu.

- Reč je o kreditu od 120 miliona evra, koji imamo prema IFC. Planom reorganizacije predviđeno je vraćanje kompletnog iznosa, a poreske obveznike naša reorganizacija neće koštati nijedan jedini cent. Tražimo samo dve godine duži rok za otplatu - kaže Bogićević.

Bogićević navodi da uzrok zbog kog je koncern u problemu već dve godine nije u lošem poslovanju.

- Imali smo „nameštaljku“ od strane banaka u vezi sa blokadom računa. Zato smo tužili Zberbanku i Findomestik banku, tražeći odštetu od 11,15 milijadi dinara, odnosno 100 miliona evra. Te dve banke su nam, bez objašnjenja, blokirale račune na ime duga po kreditu, iako smo sve redovno namirivali i nismo im dugovali ni dinara kamate. Ta blokada je, posledično, izazvala mnogo veću štetu - tvrdi on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ona12

    25. mart 2014 | 01:06

    Ovaj 182 miliona , Saric 22 miliona , a ovaj na slobodi ...

  • Ševarice

    25. mart 2014 | 00:10

    Peglaćeš ti, peglaćeš.

  • Dekac

    25. mart 2014 | 08:17

    Mozete samo da mu "pljunete pod prozor"! Farmakom je zaposljavao toliko ljudi i svi su imali ogromne plate, tada je svima bilo dobro, kada je postalo tesko, svi se odricete Miroslava!!! Njegova najveca greska je ta sto je previse dobar coveka i nije isterao bitange na vreme!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA