Albanski osuđenik ubio čuvara u grčkom zatvoru

Albanac koji služi doživotnu robiju zbog počinjenog ubistva, improvizovanim nožem ubio je čuvara jer ga je smatrao odgovornim za odbijanje njegovog zahteva za privremeni izlazak iz zatvora

  • 6

Čuvara zatvora u centralnoj Grčkoj danas je ubio jedan osuđenik albanske nacionalnosti, javili su grčki mediji. Čuvar zatvora, otac dvoje dece, izboden je improvizovanim nožem, a preminuo je na putu do bolnice, navela je grčka agencija ANA.

Grčka agencija navodi da je zatvorenik, koji služi doživotnu kaznu zbog ubistva, smatrao da je čuvar odgovoran što nije dobio dozvolu za privremeni izlazak iz zatvora.

Incident se dogodio u zatvoru Maladrinu, u vreme dok vlada privodi kraju planove za renoviranje novog zatvora sa visokim bezbednosnim merama, gde bi trebalo kaznu da izdržavaju osuđenici za najteža krivična dela. Reč je o zatvoru u Domokosu, u centralnoj Grčkoj.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava često kritikuju uslove u grčkim zatvorima u kojima se nalazi veći broj pritvorenika i osuđenika nego što je predviđeno, prenela je agencija AFP.

Sredinom prošlog meseca, grupa zatvorenika jedine zatvorske bolnice u Grčkoj stupila je u štrajk glađu i odbijala lečenje u znak protesta zbog loših uslova i prenatrpanosti što, kako su istakli, izaziva širenje bolesti.

Zatvorska bolnica Koridalos, zapadno od Atine, predviđena je za 60 osoba, ali se u njoj nalazil više od 200, a većina njih je zaražena virusom HIV.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA