Razbojnici u Nišu godinu dana zlostavljali dečaka!

Policijski službenici Policijske uprаve u Nišu, uhаpsili su dаnаs Nikolu A.(1992), Lаzаrа K. (1995) i Mаrtinа I. (1991), svu trojicu iz Nišа, zbog osnovа sumnje dа su izvršili krivično delo Iznudа i doneli im rešenje o zаdržаvаnju do 48 sаti

  • 13

Nikola A. (22), Lazar K. (19) i Martin I. (23), sva trojica iz Niša uhapšeni su zbog sumnje da su se iživljavali nad dvojicom maloletnika kako bi od njih iznudili novac. Kako je saopštila policija, oni su u nedelju brutalno pretukli jednog sedamnaestogodišnjaka tražeći da im preda sto evra.

Takođe, ova trojka se sumnjiči da je skoro godinu dana maltretirala šesnaestogodišnjeg dečaka od koga su tražili dvesta evra, da bi ga pre mesec dana, kada su shvatili da nema para, premlatili. Kako saznajemo, trojica uhapšenih važe za strah i trepet u niškom naselju Durlan što su koristili da bi od slabijih od sebe otimali novac.

- Žrtve sa iznuđivačima nisu imali nikakve prethodne kontakte. Oni bi jednostavno izabrali nekog maloletnika, od koga bi pokušali da iznude novac. Prišli bi mu i zatražili da se sa njim vide kako bi o nečemu porazgovarali. Prestravljena deca nisu smela da odbiju njihov poziv i pristala bi na sastanak. Oni bi se onda predstavili kao uterivači dugova. Rekli bi im da znaju da dečaci nekome navodno duguju novac, pa kako pare nisu vraćene, zahtevali su da se dug vrati njima. Na taj način su od jednog sedamnaestogodišnjaka iz svog komšiluka zahtevali sto evra. Kazali su mu da do 23. marta spremi te pare ili će mu razbiti glavu i zapretili da će u slučaju kažnjenja za svaki dan odlaganja plaćati još po 50 evra – kažu naši sagovornici iz istrage.

Kako dečak nije imao traženu sumu, oni su ga 23. marta oko 22 sata odvukli na prostor iza Pantelejskog groblja i nemilosrdno ga pretukli.

- Sva trojica su ga udarala rukama i nogama, preteći da će ga ubiti. Dečak je od batina dva puta gubio svest, a njegovi mučitelji su ga na kraju svukli potpuno golog i ostavili ga onesvešćenog na poljani – navodi policija.

- Njihova žrtva bio je i jedan šesnaestogodišnji dečak od koga su bez ikakvog osnova tražili sve stotine evra. Policija je saopštila da je dečak trpeo višemesečne pretnje, te da ga je Nikola A. pre mesec dana pretukao.

Svoj trojici je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, policija veruje da je broj žrtava ove trojice iznuđivača mnogo veći. Smatraju, da se ova trojica iznudom bave duže vreme, ali da njihove žrtve nisu smele da ih prijave strahujući za svoju bezbednost. Policija poziva sve eventualno oštećene da podnesu prijavu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sova

    25. mart 2014 | 21:07

    Da su se zrtve branile (i mozda upotrebile neko oruzje) sud bi ZRTVE proglasio krivim kao sto je sud u Novom Sadu nasao krivicu sesnaestogodisnjeg decaka koji je u samoodbrani ranio nozem dvojicu bitangi ciji brat sad preti celoj porodici zrtve. Novosadjani potpisali peticju ali sud i sudija nemaju milosti. Zrtva je kriva. Pitanje za nadlezne: kako ocenjujete ovakve odluke?

  • Mmmm

    25. mart 2014 | 18:32

    Odrace ih od batina. ....

  • Goki

    25. mart 2014 | 18:34

    Ja ne verujem sta se sve dogadja. A da su se kojim slucajem odbranili i povredili nekog od ova 3 idiota bili bi krivi oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA