OBAMA: Upoređivanje Krima i Kosova besmisleno

 
  • 31

- Kada čujem poređenje (Krima) s Kosovom, to je nešto što apsolutno nema smisla - izjavio je američki predsednik Barak Obama

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Hagu da je sasvim besmisleno upoređivati "rusku aneksiju Krima" sa "borbom Kosova za nezavisnost", preneo je AFP.

- Kada čujem poređenje (Krima) s Kosovom, to je nešto što apsolutno nema smisla - rekao je Obama, navela je francuska agencija.

Obama je, na zajedničkog konferenciji za novinare s holandskim premijerom Markom Ruteom u Hagu gde je održan Nuklearni samit, rekao i da su SAD zabrinute zbog daljeg ruskog ulaska u Ukrajinu.

Američki predsednik smatra da će to biti loš izbor za ruskog predsednika Vladimira Putina i da je drugi put dostupan Rusiji, prenela je američka agencija AP.

Obama je rekao da su svetski lideri stvorili okvir za dodatne troškove koje će nametnuti Rusiji, ukoliko ona preduzme naredni korak i uđe dalje u Ukrajinu, navodi AP.

On veruje da Ukrajinci imaju izbor i da traže da imaju odnose i sa Evropom i Rusijom i istakao da SAD neće priznati rusku aneksiju Krima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sara

    25. mart 2014 | 19:05

    Covek je u pravu.rusi nisu ispostovali proceduru i zapadne standarde.nisu bombardovali,nisu nikog ranili a kamoli ubili.i jos ne srusiti skolu i bolnicu.makar da su zapalili ukrajinsku drzavnu televiziju.a rusi ne, nego sve naopako...i normalno da se zapad ljuti...pa kakav je to nacin braco rusi...

  • Čučuk Stanoje

    25. mart 2014 | 18:37

    Deran je u pravu , nemože da se poredi. Kosovo je deo Srbije , a Krim je svakako Rusija.

  • Hrvat

    25. mart 2014 | 18:26

    Hajde neka Kuba posalje svoju vojsku na Floridu i da kaze da je to Kubansko....tamo pola stanovnika su Kubanci...moze li to presjednice ?...Amerika je otvorila pandornu kutiju...e pa sad svako selo neka bude drzava ili neka bude treci svjetski rat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA