MOSKVA: Ukrajina brani ruskim pilotima da napuštaju avione

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ističe da odluka vlasti u Kijevu predstavlja kršenje međunarodnih zakona, jer ukrajinski carinici brane kabinskom osoblju ruske aviokompanije da napuštaju avion između letova

  • 0

Zvanični Kremlj je danas optužio ukrajinske zvaničnike da brane pilotima ruskih komercijalnih aviona da na aerodromima u Ukrajini napuštaju avione.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi da ukrajinski carinici brane kabinskom osoblju "Aeroflota", ruske državne aviokompanije, da napustaju avion, prenela je agencija AP.

Ministarstvo ističe kako ta odluka vlasti u Kijevu predstavlja kršenje međunarodnih zakona i pretnju po bezbednost civilne avijacije, zato što je osoblju onemogućeno da se odmore između letova.

Ministarstvo je navelo i da je ambasadi Ukrajine u Moskvi dvaput poslalo protestnu notu o ovom slučaju.

Tenzije između Moskve i Kijeva su se intenzivirale kad su proruske snage počele da preuzimaju kontrolu nad Krimom, a ostale su visoke i nakon održavanja referenduma 16. marta, na kojem su građani tog poluostrva odlučili da se priključe Rusiji, podseća američka agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA