Đurićeva Zekstra ide u stečaj?

Privredni sud u Beogradu pokrenuo je predsetčajni postupak nad kompanijom Zekstra, vlasnika Dragana Đurića, koji je i predsednik fudbalskog kluba Partizan

  • 4

Privredni sud u Beogradu pokrenuo je predsetčajni postupak nad kompanijom Zekstra, vlasnika Dragana Đurića, koji je i predsednik fudbalskog kluba Partizan.

Predstečajni postupak je pokrenut kako bi se ispitala ispunjenost uslova za otvaranje stečaja u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije Zekstre, a za privremenog stečajnog upravnika imenovana je Miroska Radović, objavio je Privredni sud.

Sud je odredio mere obezbeđenja kako bi sprečio otuđenje imovine dužnika i uništavanje poslovne dokumentacije.

Privremenoj stečajnoj upravnici je naloženo da proveri tačnost podataka iz unapred pripremljenog plana reorganizacije i proveri da li je pravilno izvršena procena svih pokretnih i nepkretnih stvari i da li je pravilno izvršena procena vrednosti potraživanja poverilaca.

Sud je odredio i da ročište za odlučivanju o predlogu i glasanje o unapred pripremljenom planu reorganizacije bude 16. april.

Poverioci mogu izvršiti uvid u predlog unapred pripremljenog plana reorganizacije u Privrednom sudu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gde su naše pare

    26. mart 2014 | 23:12

    Neko je savetovao Đurića kako da se na jeftin način oslobodi krivice za sva nedela koja je učinio prema zaposlenima i državi. Svi znamo da je Đurić primitivan i neobrazovan provincijalac koji voli da glumi uspešnog poslovnog čoveka. Ni jedna normalna država ovo ne sme da dozvoli! Đurić je najobičniji prevarant koji zaposlenima ne uplaćuje platu i doprinose od 2010. godine!!! Državi duguje milione za porez! Ovo je opšte poznato i lako može svako da proveri ko želi. Zašto ga država nije kaznila do sada i zašto ga država ne goni i za ove prekršaje??? Odavno su se stekli zakonski uslovi za stečaj kroz BANKROT. Neka se sva imovina rasproda i neka se namire zaposleni koje Đurić tretira kao robove. Neka se namire i ostali poverioci i država.

  • Goran76

    26. mart 2014 | 17:01

    I partizan uskoro!

  • MMilan

    26. mart 2014 | 23:09

    Kako bre?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA