Satelit otkrio 122 dela nestalog malezijskog aviona?

MInistar saobraćaja Malezije naveo je da je reč o snimcima Službe za odbranu i kosmos francuske kompanije "Erbas", iako nije moguće sa sigurnošću reći da delovi pripadaju avionu, ovo je novi trag koji će pomoći rešavanju misterije

  • 0

Novi satelitski snimci otkrili su 122 predmeta u južnom delu Indijskog okeana koji bi mogli da budu ostaci nestalog malezijskog aviona, izjavio je danas ministar saobraćaja te zemlje Hišamudin Husein.

Hišamudin je, na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru, naveo da je reč o snimcima Službe za odbranu i kosmos francuske kompanije "Erbas" od 23. marta, prenele su agencije.

On je rekao i da nije moguće reći da li otkriveni predmeti u moru pripadaju letelici Boing 777 koji se 8. marta srušio sa 239 putnika i članova posade.

- Bez obzira, ovo je novi trag koji će direktno pomoći potrazi za avionom. Neki od predmeta su svetle boje, moguće da ukazuju da je reč o čvrstom materijalu - rekao je malezijski ministar.

Reč je o četvrtoj seriji satelitskih snimaka koji prikazuju moguće ostatke MH370 u udaljenim oblastima Indijskog okeana, oko 2.500 kilometara južno od Perta.

Hišamudin je zaključio da će budući naraštaji i istorija "dobro da sudi" malezijskoj vladi kako se snašla u kriznoj situaciji posle misterioznog nestanka aviona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA