PROVERI SVOJE ZNANJE: Šta znaš o saobraćaju?

U testu koji je od danas dostupan na sajtu AMSS-a, osnovci, ali i njihovi roditelji mogu da provere znanje o saobraćajnim propisima i znakovima. Tokom rešavanja testa odmah se dobija obaveštenje o tačnom ili pogrešnom odgovoru, uz naznaku šta je ispravno

  • 2

Od danas je na sajtu AMSS dostupan edukativni test namenjen učenicima osnovnih škola uzrasta od V do VIII razreda koji se spremaju za tradicionalno takmičenje "Šta znaš o saobraćaju".

Ovo testiranje znanja nije namenjeno samo njima, već je korisno i za sve ostale učenike, pa i njihove roditelje, koji će moći zajedno sa mališanima da provere, vežbaju i ponavljaju i svoja znanja iz oblasti saobraćaja.

Svaki test sastoji se od deset pitanja i to sedam o poznavanju saobraćajnih propisa, dva se odnose na poznavanje saobraćajnih znakova i jedno na rešavanje konkretne saobraćajne situacije na raskrsnici. Za sada, ukupno postoji 500 pitanja i veliki broj mogućih kombinacija u svakom pojedinačnom testu. Tokom reševanja testa odmah se dobija obaveštenje o tačnom ili pogrešnom odgovoru, uz naznaku šta je ispravno.

AMSS, kao društveno odgovorna kompanija, testove je pripremila u ćiriličnoj i latiničnoj verziji na srpskom, hrvatskom, mađarskom, slovačkom, rusinskom i rumunskom jeziku, kako bi oni bili dostupni svim učenicima različitih nacionalnih manjina koje žive u Srbiji.

Ova novina značajno će doprineti boljoj pripremi svakog učesnika takmičenja "Šta znaš o saobraćaju" koje se održava po 45. jubilarni put u Srbiji. Kao i dosad, namenjena je edukaciji najmlađih i njihovoj pripremi za bezbedno učešće u saobraćaju. U ovogodišnjem takmičenju učestvuje više od 200.000 učenika iz preko 1000 osnovnih škola iz cele Srbije.

U naredna dva meseca pokazaće svoje teorijsko i praktično znanje iz oblasti saobraćaja, a najbolji srpski osnovci u septembru će predstavljati Srbiju i braniti prošlogodišnju titulu pravaka Evrope, u Norveškoj, na 29. Evropskom FIA takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tr

    27. mart 2014 | 04:34

    Da mi treba uvek 10€ pri ruci da ne dobijem kaznu za prekrsaj neki.

  • ap0calypto

    26. mart 2014 | 22:25

    i treba obnavljati svoje znanje. ne moze da skodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA