Heroin vredan 70 miliona evra krili u smrznutim morskim plodovima

Droga koja je trebalo sa Tajlanda da stigne do Australije, bila je spakovana u 420 paketa skrivenih u kontejnerima sa smrznutim morskim plodovima

  • 2

Tajlandska policija saopštila je danas da je zaplenila 147 kilograma heroina za koji se veruje da je bio namenjen za upućivanje u Australiju, čija je ulična vrednost veća od 70 miliona evra, javio je Asošijeted pres.

Policija je heroin zaplenila u utorak uveče u lučkom gradu Ranongu na Andamanskom moru a droga je bila zapakovana u 420 paketa skrivenih u kontejnerima sa smrznutim morskim plodovima. Pod optužbom za šverc uhapšeni su jedan Tajlanđanin i jedan Maležanin.

Američka novinska agencija navodi da je ova zaplena premašila zaplene godišnjeg nivoa u novijem periodu. Prema podacima UN, tokom 2012. ukupno je zaplenjeno 127,5 kilograma droge, a i 2009. i 2010. zaplenjene količine bile su manje od sinoćnje.

Akcija je izvedena na dojavu australijanske policije. Policija Tajlanda veruje da je heroin poreklom iz Mjanmara - koji je posle Avganistana drugi po proizvodnji opijuma od kog se dobija herion, kao i da je prokrijumčaren preko granice na severu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA