Oslobođeni advokati iz Kosovske Mitrovice

Advokati Dejan Vasić i Faruk Korenica su sa svedocima pripremali odbranu u pisanoj formi, na šta imaju pravo i nisu koristli nikakvu prinudu tokom pripremanja odbrane klijenta Žarka Veselinovića

  • 2

Pretresni sudija Euleksovog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici odbio je na današnjoj sednici zahtev tužioca za određivanje pritvora advokatima Dejanu A.Vasiću i Faruku Korenici iz Kosovske Mitrovice, potvrdio je za Telegraf advokat odbrane Miro Delević.

Prema njegovim rečima Vasiću i Korenici je "izrečena zaštitna mera zabrane kontakta sa svedocima i članovima njihovih porodica".

Advokati Dejan A.Vasić i Faruk Korenica uhapšeni su tokom prošle noći pod optužbom međunarodnog tužioca Euleksa da su počinili krivično delo ometanje dokaznog postupaka, odnosno da su vršili uticaj na svedoka.

Kako nezvanično saznajemo, advokati Vasić i Korenica su sa svedocima koje su sami predložili pripremali odbranu u pisanoj formi, na šta imaju pravo i nisu koristli nikakvu prinudu tokom pripremanja odbrane njihovog klijenta Žarka Veselinovića iz Kosovske Mitrovice.

Advokati sa severa Kosova su danas, kako su naveli, zbog profesionalne solidarnosti došli na sednicu na kojoj se odlučivalo da li će njihovim uhapšenim kolegama biti određen pritvor, međutim prema našim izvorima pretpretresni sudija ih je udaljio iz sudnice što je, kršenje zakona jer su te sednice javne.

Inače, po zakonu o advokaturi Kosova, kada se vrši pretres kancelarije advokata i kada se plene dokumenta ili kompjuteri, kao što je to bilo u slučaju Vasića i Korenice, obavezno je prisustvo jednog lica koga odredi predsednik Advokatske komore. To nije urađeno, a u Komori nisu znali da su dva advokata uhapšena i da su izvršeni pretresi njihovih kancelrija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rama iz ciriha

    26. mart 2014 | 20:21

    Ovo stosu priveli Avokate toje odlicno jer oni guraju nos svugda a samo zbog pare mislite taj Korenica brani nekoga na human nacin ne nikad oni trAze pare i to mnogo pa zbog pare posle lazu i kliente i sud bas njih treba trpati u zatvor koliko ima takvih i u Srbiju i na kosovo oni su dvolicni avokati koji se obogatuju i od bede a kamo od bogatih i ministre i drögem dilerima toje uzas za njih ne interesuje zakon

  • Milos

    26. mart 2014 | 21:08

    Lalalalalala.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA