Redžepi priznao: Droga ide preko Kosova

- Jedna od ruta jeste Kosovo, ali ta ruta ide i kroz druge zemlje. Kada je reč o heroinu, istina je da deo rute kojom se preprodaje ova droga predstavlja i Kosovo, odnosno ide od Avganistana, Irana, zatim Turske, Bugarske, Grčke, Srbije, Makedonije, Kosova i dalje - rekao je Bajram Redžepi

  • 9

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Bajram Redžepi, priznao da preko Kosova prolaze pojedine balkanske rute droge, ali da je to najčešće marihuana i heron.

Kokain se, prema njegovim rečima, švercuje više preko Crne Gore i Albanije.

- Jedna od ruta jeste Kosovo, ali ta ruta ide i kroz druge zemlje. Kada je reč o heroinu, istina je da deo rute kojom se preprodaje ova droga predstavlja i Kosovo, odnosno ide od Avganistana, Irana, zatim Turske, Bugarske, Grčke, Srbije, Makedonije, Kosova i dalje - rekao je Redžepi.

Marihuna, prema njegovim rečima, najčešće dolazi iz Albanije, dok kokain ide više preko Albanije i Crne Gore.

- Ipak, reč je o manjim količinama, pa ne možemo reći da je to neka ruta. Najviše je, dakle, marihuane odnosno kanabisa, a heroin je na drugom mestu - rekao je on za podgoričke "Dnevne novine".

Redžepi takođe tvrdi da nema konkretnih saznanja o postojanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom droge, čiji su članovi građani Kosova i Crne Gore. Postojanje takvih grupa, kako se navodi, ipak nije negirao.

- Nemamo podatke o postojanju konkretne kriminalne grupe čiji su članovi državljani Crne Gore i Kosova. Ipak, kriminalne grupe najčešće su multietničkog karaktera u kojim državljani različitih zemalja medjusobno saradjuju. Čine ih državljani Albanije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, a najčeće svoje ispostave imaju u Zapadnoj Evropi, koja je finalna destinacija - naveo je Redžepi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    28. mart 2014 | 13:30

    E da nije rekao , nebi znali.

  • Ja

    28. mart 2014 | 12:33

    A Lazarat?pa svako moze na guglu da ukuca i vidi da je ceo grad pun polja marihuane.u svakom dvoristu!i to se kao ne zna.price za malu decu

  • Feki

    28. mart 2014 | 22:32

    Dve stvari sigurno znam povodom ove teme a to su: 1) Legija, Šarić, Arkan itd su poznatiji svetu od Albanaca i 2) Mnogo manje Albanci koriste drogu i alkohol od omladine u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA