SVEDOK: Draškovića smo obrađivali dugi niz godina!

Na suđenju trojici bivših funkcionera DB-a, Goran Kuzmanović, penzionisani radnik te službe, izjavio je da je lider SPO-a bio "predmet obrade" godinama, jer se sumnjalo da preduzima aktivnosti koje bi mogle da ugroze ustavni poredak

  • 1

Goran Kuzmanović, penzionisani radnik Državne bezbednosti izjavio je danas na suđenju trojici bivših funkcionera te službe, da je lider SPO-a "predmet obrade" bio godinama jer se sumnjalo da preduzima aktivnosti koje bi mogle da ugroze ustavni poredak.

Zbog sumnje da su učestvovali u pripremi neuspelog atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. sudi se Milanu Radonjiću, Stevanu Basti i Ratku Romiću.

- Bilo je poznato da Vuk Drašković ima stan u Budvi, što i ne čudi jer je bio pod obradom. U to proleće, 2000. godine bilo je neobično što odlazi u taj stan, jer je u Beogradu bilo značajnih političkih dešavanja. Nama je bilo indikativno što je baš tada odlazio - posvedočio je Kuzmanović, kog je BIA oslobodila čuvanja službene tajne.

On je objasnio da ničeg neobičnog nije bilo u tome što su Basta i Romić odlazili u Budvu da prikupe informacije.

- Bastin zadatak je bio da prikupi operativna saznanja o tome da li je moguće da se ugrade prislušni uređaji u Draškovićevu kuću - rekao je on i objasnio način rada službe.

Na današnjem suđenju svedočile su i službenice DB-a Vera Stanković i Nadica Kosanić, koje su su sa Bastom i Romićem boravile u Budvi.

Trojica optuženih ranije su potvrdila da su učestvovali u praćenju Draškovića, i objasnili da su to činili jer je trebalo da utvrde da li ima uslova za postavljanje prislušnih uređaja, ali i da dokumentuju njegov eventualni tajni susret sa američkim diplomatom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    29. mart 2014 | 10:19

    Ovoga bi politicara bi trebalo na celo drzave,bar je intiligentan i normalan a izgleda otmjeno a ne kao sadasnji srednjoskolac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA