OBAMA: Putin da povuče vojsku sa granice s Ukrajinom (FOTO)

- Rusija mora da povuče te trupe i započne pregovore. Mislim da postoji jak osećaj ruskog nacionalizma i osećaj da je Zapad na neki način iskoristio Rusiju u prošlosti i Putin na neki način želi da to preokrene ili nadoknadi - rekao je Obama

  • 31

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da Rusija mora da povuče svoju vojsku sa granice s Ukrajinom i započne pregovore s vladom u Kijevu i međunarodnom zajednicom.

Obama je u danas emitovanom intervjuu za CBS rekao da odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da gomila snage uz granicu s Ukrajinom može biti "jednostavno nastojanje da zaplaši Ukrajinu, ili možda imaju dodatne planove".

Iako su procene o broju ruskih vojnika značajno različite, Obama je kazao da Rusija, da bi "situacija deeskalirala", "mora da povuče te trupe i započne pregovore direktno s ukrajinskom vladom i međunarodnom zajednicom", preneo je AFP.

Američki predsednik, takođe, smatra da Putin "hoće da pokaže duboku ozlojeđenost zbog gubitka Sovjetskog saveza" i dodaje da ruski lider "ne bi trebalo da se ponovo okreće praksi koja je vladala tokom Hladnog rata".

- Mislim da postoji jak osećaj ruskog nacionalizma i osećaj da je Zapad na neki način iskoristio Rusiju u prošlosti i Putin na neki način želi da to preokrene ili nadoknadi - rekao je Obama.

Obama je ocenio da Putin pogrešno tumači postupke Zapada, a "svakako pogrešno tumači američku spoljnu politiku".

- Nemamo interes da opkoljavamo Rusiju niti imamo interese u Ukrajini, osim onog da omogućimo ukrajinskom narodu da sam donosi odluke o svom životu - rekao je američki predsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    28. mart 2014 | 14:03

    Cuj ga, on naredjuje Rusima da se povuku sa svoje teritorije, covjece ti zaista nw znas o cemu palamudas.

  • Mrcke

    28. mart 2014 | 13:36

    Daj bre marioneto.....cuti!

  • Eeee

    28. mart 2014 | 13:54

    Hoce al sutra malo ,aj probaj pa ih nateraj ! Hahahahhaa nisu ti Rusi ,mi, da nemaju nista i da upravljate sa njima kao i sa Srbijom,Bosnom, Sirijom, Libijom, Irakom ,itd..... Polako i Aljasku ima da vam uzmu, a necete smeti ni A da kazete, jer vi jedino smete napadati one koji nista nemaju,u to su se svi pametni i normalno ljudi uverili, kao sto je Severna Koreja, Iran, Rusija, Venecuela,itd....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA