• 31

OBAMA: Putin da povuče vojsku sa granice s Ukrajinom (FOTO)

- Rusija mora da povuče te trupe i započne pregovore. Mislim da postoji jak osećaj ruskog nacionalizma i osećaj da je Zapad na neki način iskoristio Rusiju u prošlosti i Putin na neki način želi da to preokrene ili nadoknadi - rekao je Obama

  • 31

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da Rusija mora da povuče svoju vojsku sa granice s Ukrajinom i započne pregovore s vladom u Kijevu i međunarodnom zajednicom.

Obama je u danas emitovanom intervjuu za CBS rekao da odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da gomila snage uz granicu s Ukrajinom može biti "jednostavno nastojanje da zaplaši Ukrajinu, ili možda imaju dodatne planove".

Foto: Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais

Foto: Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais

Iako su procene o broju ruskih vojnika značajno različite, Obama je kazao da Rusija, da bi "situacija deeskalirala", "mora da povuče te trupe i započne pregovore direktno s ukrajinskom vladom i međunarodnom zajednicom", preneo je AFP.

Američki predsednik, takođe, smatra da Putin "hoće da pokaže duboku ozlojeđenost zbog gubitka Sovjetskog saveza" i dodaje da ruski lider "ne bi trebalo da se ponovo okreće praksi koja je vladala tokom Hladnog rata".

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

- Mislim da postoji jak osećaj ruskog nacionalizma i osećaj da je Zapad na neki način iskoristio Rusiju u prošlosti i Putin na neki način želi da to preokrene ili nadoknadi - rekao je Obama.

Obama je ocenio da Putin pogrešno tumači postupke Zapada, a "svakako pogrešno tumači američku spoljnu politiku".

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

- Nemamo interes da opkoljavamo Rusiju niti imamo interese u Ukrajini, osim onog da omogućimo ukrajinskom narodu da sam donosi odluke o svom životu - rekao je američki predsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red Star

    malo sutra

  • Dale

    Ukraininan nationalist have the right to overthrow the government and president and yet according to USA, Crimea Russians and residents of Crimea do not have right to self determination? Hypocritical!

  • seherljia

    ej pa vi Srbi morate priznati da zivite na Ilirske teritorije,kao sto je presed. Mesic priznao je, da hrvatsko korenja su Ilirske,i da cijeli polostrvo Balkan pripada ILIRIMA.istoria se ponavlja, to vazi i za KRIME.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima