Zatvoreno odeljenje za tuberkulozu u Zemunskoj bolnici!

Zbog procesa restitucije i planske adaptacije prostora, uz saglasnost gradskog Sekretarijata za zdravlje i Instituta za plućne bolesti, pacijenti se leče u nadležnim zdravstvenim ustanovama

  • 0

Oni koji su se do sada lečili na odeljenju tuberkuloze u Zemunskoj bolnici, od nedavno su primorani da pronađu novi zdravstveni centar gde bi se lečili od ove bolesti.

Zbog procesa restitucije i planske adaptacije prostora, uz saglasnost gradskog Sekretarijata za zdravlje i Instituta za plućne bolesti, pacijenti se leče u nadležnim zdravstvenim ustanovama.

Iz uprave ove bolnice kažu da se "svi pacijenti prema potrebama leče u ambulantno - polikliničkim ili stacionarnim uslovima i institucijama".

Iako iz ove bolnice uveravaju da nema mesta panici, građani koji su saznali za privremeno iseljavanje ovog odeljenja u strahu su od mogućnosti da se pozitivno zaraženi tuberkulozom sada nalaze u neadekvatnim uslovima, kao i da je mogućnost širenja zaraze sada veća.

Iz Sekretarijata za zdravstvo grada Beograda kažu da su pacijenti trenutno takođe adekvatno zbrinuti u drugim zdravstvenim ustanovama koje se bave lečenjem tuberkuloze (konkretno neki od pacijenata su smešteni na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije), a da će po završetku radova Odsek normalno nastaviti da zbrinjava pacijente obolele od tuberkuloze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA