Zbog ovih pitanja je zamenik direktora BIA "pao" na detektoru laži!

Analiza poligrafskog ispitivanja pokazala je da je Dragan Marković, zamenik direktora BIA, imao reakcije koje su karakteristične za laganje

  • 14

Poligrafsko testiranje zamenika direktora Bezbednosno-informativne agencije, Dragana Markovića Markonija, u vezi sa hapšenjem Dragoljuba Peurače, pokazalo je da Marković ima reakcije karakteristične za laganje.

Poligrafsko testiranje zamenika BIA usledilo je posle višesatnog ispitivanja u svojstvu građana u prostorijama UKP. Obavljeno je na zahtev Tužilaštva, koje vodi istragu u slučaju Peurače, direktora Direkcije za inspekciju rada Ministarstva za rad, osumnjičenog da je primao mito.

Da li ste 19.3. u "Fokaču" u "Hajatu" od Peurače uzeli novac od mita? Da li ste na bilo koji način učestvovali u uzimanju mita od firme "Menpauer"? Da li ste na bilo koji način učestvovali u uzimanju mita od firme "Sekjuritas"? Da li ste nekada sa Peuračom na bilo koji način učestvovali u planiranju i uzimanju mita od pojedinih firmi u Srbiji? Da li ste nekada u životu primili bilo kakav mito?

Na svako od ovih pet pitanja Marković je odgovorio sa: "Ne" i slagao, prenose "Novosti". Takođe, Marković je potvrdio da se 19. marta sreo sa Peuračom u "Hajatu", ali je rekao da je to bilo samo "nakratko" i "u prolazu".

- Na osnovu analize psihofizioloških reakcija na pet pitanja, može se zaključiti da je Dragan Marković imao reakcije koje su karakteristične za laganje - zaključak je poligrafiste MUP Srbije, čiji je izveštaj upućen Tužilaštvu za organizovani kriminal i Upravi kriminalističke policije MUP Srbije.

Nakon hapšenja Peurače, policiji se javilo desetak firmi čiji su vlasnici ili direktori tvrdili da su i oni morali da plate mito na isti način kao direktor firme "Menpauer". Jedan od njih, čelnik "Sekjuritasa" tvrdio je da je Peurači predao mito od 50.000 evra. Tokom istrage veštačen je Peuračin telefon, što je pokazalo da je postojala intenzivna komunikacija između njega i Markovića.

- Markoviću je ponuđeno da se testira na poligrafu i tako dokaže da govori istinu. Pristao je. Ipak, kada je poligrafista završio posao, znao je da je "pao", pa je tražio da iznova ide na "detektor laži". Tako nešto ne poznaju propisi, jer ponovoljeni test nije nije relevantan, kao kada se prvi put uradi - istakao je izvor blizak istrazi.

Narednih dana biće pokrenuta inicijativa za smenu zamenika direktora BIA, Dragana Markovića, potvrđeno je u Vladi Srbije. "Padanje" na poligrafu je ozbiljna bezbednosna pretnja za rad na visokim državnim pozicijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaleBrdo

    29. mart 2014 | 23:36

    Mogli su komotno i bez poligrafa da mu se zahvale na saradnji.

  • Lud Zbujen

    29. mart 2014 | 23:45

    Dobar taj mita

  • Čuj pao?

    30. mart 2014 | 05:04

    Ma da li je moguće da je ova njuška primala mito? Nabavite još poligrafa i aj'mo sve opštinare, političare i policajce na test. Pa sve nezaposlene bi smo zaposlili samo smenama ovih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA