Jevrosimović jedini iz regiona na Svetskom ekonomskom forumu u Panami!

Predsednik "Komtrejda" je pozvan da učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Panami kako bi u razgovorima sa zvaničnicima latino američkih zemalja i predsednicima velikih svetskih kompanija predstavio prednosti ovog regiona i Srbije

  • 5

Na Svetskom ekonomskom forumu u Panami, koji se održava od 1. do 3. aprila, sa više od 600 učesnika iz celog sveta, jedini predstavnik ovog regiona i Srbije je predsednik kompanije "Komtrejd" Veselin Jevrosimović.

Jevrosimović je pozvan da učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Panami kako bi u razgovorima sa zvaničnicima latino američkih zemalja i predsednicima velikih svetskih kompanija predstavio prednosti ovog regiona i Srbije i pozvao strane investitore da ulažu u našu zemlju.

Svetski ekonomski forum je švajcarska neprofitna fondacija sa sedištem u Ženevi čiji je cilj da okupi političku, intelektualnu, ekonomsku i poslovnu elitu, kako bi razgovarala o ključnim problemima sa kojima se danas suočava svet.

Forum se održava šest do osam puta godišnje na regionalnim sastancima u Latinskoj Americi i istočnoj Aziji, kao i dva puta godišnje u Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Svakako, forum je najpoznatiji po svom godišnjem sastanku u Davosu.

Svetski ekonomski forum u Panama sitiju održava se u dva reprezentativna hotela: Westin Playa Bonita Panama i InterContinental Playa Bonita Resort & Spa.

Učesnici će na panelima diskutovati i razmenjivati iskustva svojih zemalja, a predviđene su teme poput: Strateške investicije, Nova svetska trgovinska mapa, Nadogradnje infrastrukture, Otvaranje staze za zajednički napredak, Inovativnost i konkurentnost, Ulaganje u ljudski kapital, zatim dileme Da li je resurs bogatsvo prokletsvo ili blagoslov, kao i Preispitivanje javne i građanske bezbednosti.

Koliko je ovaj forum značajan najbolje oslikava broj gostiju iz celog sveta. Među najzvučnijim imenima ovog skupa su, bez dileme, predsednik Paname Rikardo Martineli, predsednik Meksika Enrike Penja Niete, predsednica Kostarike Laura Ćinćila, predsednik Gvatemale Oto Perez Molina i premijerka Trinidada i Tobaga Kamla Persad Bisesar.

Učešće su potvrdili i predsednik jedne on najvećih turističkih organizaciju TUI - Michael Frenzel, izvršni direktor kompanije Nestle Kris Džonson, potpresednik Akamai-a  Mark Rodžers, potpresednik Hitachi grupe - Akira Šimicu, izvrsni direktor WPP - Sir Martin Sorrell.

U Panamu su doputovali i predsednici nekih od najvećih svetskih kompanija: Cisco, HP, Intel, Visa, Google, UPS, MasterCard, Coca-Cola, J.P. Morgan, UBS, Citibank, Huawei, British Telekom, Novartis, CNN, Thomson Reuters, General Electric, Ogilvy & Mather, Deloitte, Morgan Stanley, Deutsche Welle, Credit Suisse, Mitsubishi.

(N. S.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanjoslav

    1. april 2014 | 16:13

    Svaka cast Veselinu i ComTrade-u. To je firma u kojoj sam proveo dobar deo svog poslovnog zivota i odnos prema zaposlenima je uvek bio i vise nego korektan. Zato mi je drago za svako vazno ucesce i uspesne rezultate vlasnika ove kompanije .

  • Dr Bane

    1. april 2014 | 18:16

    Ovo nije mala stvar. Naši "bizMismeni" mogu samo da sanjaju rejting koji Veselin ima u ozbiljnom poslovnom svetu. Svaka čast!

  • Kaligula

    1. april 2014 | 19:52

    Vesa za premijera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA