Sutra počinje 61. Kratki metar! (FOTO) (VIDEO)

Do 6. aprila za glavne nagrade festivala takmičiće se 53 ostvarenja iz inostranstva i 31 domaći film. Zajedno sa pratećim programima na "Kratkom metru" će za 5 dana biti prikazano 135 filmova

  • 0

U Domu omladine Beograda, 2. aprila u 19.00 časova poljskim dokumentarcem "Joana" režiserke Anete Kopaz biće otvoren 61. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Protagonista filma Anete Kopaz je Joana Saliga, autorka bloga "Čustka". Lepa, inteligentna i osetljiva žena. Joana uživa u svakom trenutku života. Uprkos bolesti i tome što joj je "presuđeno" da joj je ostalo još samo tri meseca života.

Do 6. aprila za glavne nagrade festivala takmičiće se 53 ostvarenja iz inostranstva i 31 domaći film. Zajedno sa pratećim programima na "Kratkom metru" će za pet dana biti prikazano 135 filmova.

Za selekciju je prijavljeno više od 1000 filmova iz celog sveta.

Na festivalu će pored domaćih autora biti prisutno desetak gostiju iz inostranstva, a u žiriju će biti reditelj Nikola Majdak, glumica Hana Selimović, rediteljka iz Švajcarske Barbara Miler, filmski kritičar, selektor i programer mnogih festivala u Ukrajini Andrej Alferov i predstavnik filmskog festivala iz Kopenhagena Sesil Bjork.

Prateći program "Komšiluk" predstaviće najintigrantnije filmove u regionu, dok će Dijaspora otkriti ostvarenja srpskih mladih autora koji žive i studiraju u inostranstvu.

Zahvaljujući saradnji sa Eurokanalom u pratećem programu "Smeh: Univerzalna čežnja" biće prikazane neke od najboljih aktuelnih evropskih kratkometražnih komedija.

Tradicionalno, prateći program "Vrelo!" ponudiće publici angažovane dokumentarce, a za sve koji žele da pogledaju srednjemetražne i dugometražne dokumentarne filmove pripremljen je prateći program "Zabranjeni glasovi: Top 10 selektora".

Pred svečano otvaranje u Domu omladine u terminu od 17.00 časova publika će imati prilike da vidi i izbor nagrađivanih ostvarenja sa Rimskog festivala nezavisnih filmova.

61. Kratki metar će se održati od 2. do 6. aprila u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra i bioskopu Fontana. Cena karte za sve projekcije je 150 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA