ŠARIĆ: Nisam kriv, ne razumem optužnicu! (FOTO)

Sudsko veće odložilo je suđenje Darku Šariću za pranje novca za 14. i 15. maj, kako bi optuženi mogao da se upozna sa optužnicom

  • 8

U Specijanom sudu u Beogradu, počelo je suđenje Darku Šariću za pranje 22 miliona evra "kokainskog" novca u Srbiji ulaganjem u legalne finansijske tokove, privatizaciju i kupovinu preduzeća i hotela i poljoprivrednog zemljišta. Na početku suđenja advokat narko bosa tražio da se ne održi glavni pretres.

Glavni pretres narko bosu, nakon iznošenja osnovnih ličnih podataka optuženog, odloženo je, i biće nastavljeno 14, 15 i 16. maja.

Šarić je tokom današnjeg pojavljivanja pred sudom rekao da nije kriv, kao i da ne razume u potpunosti optužnicu.

- Nisam kriv. Ovo mi je omiljena optužnica. Nisam razumeo optužnicu. Moj brat je osuđen za 22 miliona, a i meni se sudi za 22 miliona, da li je to 44 miliona? Nisam stigao da se upoznam sa optužnicom, jer je to nemoguće - rekao je Šarić.

Nakon pauzte, Šarić je ponovio da od imovine nema ništa, pošto je sve oduzeto, ali da je jednom prilikom prodao firmu za 29 miliona, i da je "normalno da je nešto sakrio". Sudija je još jednom ponovio da treba zastati i dati vremena sa iznošenjem odbrane, pošto se vodi paralelan proces.

- Ovaj postupak je mnogo složeniji, ima mnogo više dokumentacije - rekao je Petrović.

Šarić je prošlog ponedeljka, kada se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, negirao da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, tvrdeći da je ceo proces “obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke”.

Darko Saric Foto Marko Todorovic (3)

Tada je rekao da je sarađivao sa mnogim bogatim ljudima, ali da su oni još uvek na polozajima dok je on u zatvoru i najavio je da će pozvati brojne svedoke da svedoče o montiranju optužbi za pranje para.

Šarić je napomenuo da je, za razliku od milijardi koje su se pominjale u javnosti, optužen sa još desetak ljudi za pranje samo 22 miliona evra.

U tom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica protiv 18 okrivljenih, dok su dvojica ranije zaključila sporazum o priznanju krivice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA