Najbrutalnije pretnje smrću Gej strejt alijansi!

- Najnovije pretnje smrću su najbrutalnije do sada i u njima se eksplicitno poziva na ubijanje i klanje članova i rukovodstva GSA - navodi ta organizacija

  • 19

Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je danas da su joj mejlom upućene pretnje smrću, a u policiji navode da su u saradnji sa nadležnim tužilastvom angažovani na otkrivanju nepoznatih osoba koje su te prenje uputile.

- Najnovije pretnje smrću su najbrutalnije do sada i u njima se eksplicitno poziva na ubijanje i klanje članova i rukovodstva GSA - navodi ta organizacija i dodajući da su dve poruke stigle "juče po podne i tokom noći".

U saopštenju se navodi i da se u tim porukama pozivaju članovi Srpske radikalne stranke i pokreta Obraz i Naši da "uzmu noževe u ruke i da počnu klati sve članove GSA".

U porukama se poziva na ubistvo predsednika GSA, a obe se završavaju rečima: "I sretno vam klanje". Jedna poruka potpisana je sa "Mladen Obradović", a druga sa "Ratko Mladić", navodi se u saopštenju.

GSA je ove pretnje prijavila policiji i zahteva od MUP-a i svih drugih nadležnih državnih institucija i organa da hitno pronađu počinioce ovog krivičnog dela i privedu ih pravdi.

Navodi se i da su GSA i pre dvadesetak dana upućene pretnje smrću preko njenog SOS telefona i da se "prema informacijama kojima GSA raspolaže ovaj slučaj još uvek nalazi u tužilaštvu i nije prosleđen policiji na rešavanje".

- U međuvremenu je rukovodstvo GSA bilo izloženo još jednoj, u najmanju ruku čudnoj i bezbednosno sumnjivoj situaciji, ali je pravovremenom reakcijom policije ona rešena na adekvatan način - navodi se u saopštenju u kome se ne precizira o čemu se radi.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanjugu je rečeno da će "policija preduzeti sve mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi identifikovala osobe koje su pretile pripadnicima GSA".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pitam

    1. april 2014 | 20:59

    A nije vam palo na pamet da je ovo upravo maslo gej populacije u cilju daljeg promovisanja ovog fenomena, kod nas ocigledno neprihacenog? Bez obzira na moj stav prema tome (neprihvatanje i bila bih duboko nesrecna da mi deca budu pripadnici navedene alijanse) nisam za javno pozivanje na linc! Medjutim prvo sto sam pomislila je da je ovo "samozrtvovanje" samo nacin dalje promocije u sredini koja to jednostavno ne prihvata. Silom se ne moze nista. Ako postoji prihvatanje naroda-postoji, ako ne postoji -ne moze na silu da se privoli.

  • Zanto

    1. april 2014 | 20:52

    zasto se LGBT iskljucivo bavi sami sobom, ko vam brani, volite se, ali kad vam je lobi toliko jak dajte pomozite bolesnoj i ugrozenoj deci , najsiromasnijima obzirom da vas ima u svim sferama zivota

  • Milos, Dedinje

    1. april 2014 | 19:12

    Ko je nama kriv kada smo najzaostaliji narod u Evropi, ljudska beda u jad. Samo umobolan covek moze pretiti smrcu dragim gradjanima i susedima LGB populacije. Ljudska beda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA