Šefu Simensa: Šta ćeš kod Putina?

 
  • 7

Dok administracija kancelarke Merkel kritikuje Kajzerove poslovne razgovore sa Putinom, s druge strane veliki broj uglednih nemačkih privrednika i dalje vide Rusiju kao snažnog ekonomskog partnera

Izvršni direktor Siemens AG Džo Kajzer doživeo je žestoke kritike od strane nemačkih vlasti zbog prošlonedeljnog puta u Moskvu i susreta sa Vladimirom Putinom.

Sukob oko sastanka Kajsera sa predsednikom Rusije naglasio je razlike u pristupu razrešenju "ukrajinske situacije" unutar same Nemačke.

Dok administracija kancelarke Merkel oštro kritikuje poslovne razgovore rukovodećeg velike domaće kompanije sa Putinom, s druge strane veliki broj uglednih nemačkih privrednika i korporativnih lidera i dalje vide Rusiju kao snažnog ekonomskog partnera, prenosi portal Bloomberg.

Evropska unija i SAD traže kaznu za Rusiju zbog aneksije Krima.

- Mi ne želimo uvođenje ekonomskih sankcija, ali moramo da pokažemo ruskom predsedniku da ne prihvatamo trenutni razvoj situacije. Zbog toga smatrama da je poseta Kajzera Moskvi u ovom trenutku bila neprimerena - izjavio je potpredsednik nemačke vlade i ministar ekonomije i energetike Zigmar Gabrijel.

Od svih članica EU Nemačka je najveći trgovinski partner Rusije. Zbog takvog odnosa i mogućeg gubitka zbog eventualnog uvođenja ekonomskih sankcija Ruskoj Federaciji rukovodstva velikih nemačkih kompanija Adidas, ThyssenKrupp i Deutsche Post otvoreno su se usprotivili politici sankcija.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.b

    1. april 2014 | 21:45

    Treba sto vise nametnuti putinu da zna koje gazda u europi

  • стрептомицин

    1. april 2014 | 20:32

    Ваше "санкције" биће сведене на лајање по медијима, јер сваки други облик доводи до економског бродолома.

  • Alexa

    1. april 2014 | 20:09

    Napusta brod koji tone sta ce covek vidi gde su pare :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA