DODVORAVANJE ALBANACA: Hoteli i ulice sa američkim imenima!

Na Kosovu postoji trend imenovanja ulica i hotela, kao i podizanja spomenika, ljudima kojima su Albanci duboko zahvalni za podršku u „ostvarivanju ciljeva“

  • 16

U Prištini postoji Bulevar Bila Klintona u samom centru grada, zatim Ulica Džozefa Bajdena, koji je lobirao za nezavisnost Kosova, kao i Ulica Ričarda Holbruka, koji je javno podržavao teroriste OVK. Tu su još i hotel koji nosi ime Hilari Klinton i auto-škola „Vesli Klark“.

To su ljudi kojima su Albanci duboko zahvalni za podršku u „ostvarivanju ciljeva“, proglašenja nezavisnosti Kosova.

- Ima bar desetak živih Amerikanaca kojima su Albanci sagradili spomenike ili njihovim imenima nazvali ulice, hotele i druge objekte. Kod Kline jedan hotel nosi naziv „Pentagon“ dok nedaleko od Kosova Polja postoji motel „Avijano“, koji asocira na početak bombardovanja tadašnje SRJ - priča Zoran Vlašković, publicista i novinar sa Kosova, a prenose "Novosti".

Hotel u mestu Ajvalija, podseća Vlašković, na putu od Prištine prema Gračanici, izgrađen posle jednostranog proglašenja nezavisnosti nosio je naziv „Madrid“, ali kako Španija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vlasnik je promenio ime hotela u „Dardanija“.

Istovremeno se u se gradovima i albanskim sredinama brišu nazivi srpskih ulica, a nametanja naziva koji odgovaraju albanskoj populaciji zabeleženi su nedavno i u srpskim selima oko Kosova Polja. U njima su pre mesec dana umesto dotadašnjih, srpskih naziva ulica, postavljene stable sa imenima komandanata takozvane OVK.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny B good

    1. april 2014 | 23:01

    Hahaha...kao diznilend ili BG zoo vrt....sprdnja od tzv. drzave

  • dalibor

    1. april 2014 | 23:06

    Docice i kraj Americke tiranije pa posle ce monmi medjusobno da resavamo probleme stare.

  • Pedro

    2. april 2014 | 00:38

    Baš je NEW PORN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA