VIZ ER: BG aerodrom je preskup za nas!

Potpredsednik kompanije Viz er Džon Stivenson najavio je da ta kompanija, nažalost, mora da jedan od dva aviona Erbas A320 iz beogradske baze preseli u Letoniju

  • 27

Aviokompanija Viz er (Wizz air) saopštila je da smanjuje beogradsku flotu zbog preskupih aerodromskih troškova.

Kompanija je navela da će na taj način biti izgubljeno više od 130.000 sedišta i preko 700 letova u 2014. godini.

Niskotarifna aviokompanija Viz er saopštila je da će prepoloviti svoje kapacitete u Beogradu gašenjem niskotarifnih linija prema Oslu (Torp) i Briselu (Šarlroa) i smanjenjem broja letova ka drugim destinacijama, nakon što su aerodromski troškovi porasli za 40 posto čime je beogradski aerodrom postao najskuplji u Viz erovoj mreži letova.

Beogradske linije ka Oslu i Briselu biće prekinute od 6. maja, a putnicima koji imaju rezervacije na ovim linijama biće ponuđena puna refundacija.

- Viz erova baza u Beogradu je otvorena 2010. godine sa jednim avionom Erbas A320 i pet linija - podseća se u saopštenju u kojem se dodaje da su srpski putnici brzo prihvatili ponudu niskih cena i popularne destinacije, a aviokompanija je ubrzo povećala svoju beogradsku flotu dodavanjem drugog aviona, Erbas A320, u 2012. godini, ukupno nudeći do danas 12 međunarodnih linija.

- Umesto toga aerodrom je pripremio tako skrojenu podsticajnu šemu koja štiti jednu aviokompaniju sa skupljim tarifama i njen poslovni model fokusiran na transferne putnike. Viz er žali zbog ove odluke pošto ona ne ide u prilog putnicima koji žele jeftine aviokarte. Avion iz beogradske baze biće prebačen u letonsku prestonicu Rigu, u kojoj aerodromski cenovnik ne štiti aviokompanije sa skupljim tarifama, a razvoj avio saobraćaja se podstiče omogućavanjem nižih tarifa za putnike - navodi se u saopštenju.

Izvršni potpredsednik kompanije Viz er, Džon Stivenson, ocenio je da je danas “tužan dan za srpske putnike i za srpski turizam”.

Prema rečima Stivensona, Viz er je bio spreman da poveća saobraćaj i niskotarifne usluge u Srbiji, ali nažalost mora da jedan od dva aviona Erbas A320 iz beogradske baze preseli u Letoniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA