Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubistvo Pukanića!

Sudsko veće Specijalnog suda utvrdilo je da je Jocićev kum, Slobodan Đurović, koji je već osuđen pred sudom u Hrvatskoj krajem maja 2008. godine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Kuzmanović i Milovanović, da za 1,5 miliona evra ubije Ivu Pukanića i to zbog njegovog pisanja o različitim kriminalnim grupama

  • 11

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, oslobođen je optužbi da je organizovao ubistvo vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu.

Željko Milovanovć, kao direktni izvršilac zločina, koji je podmetnuo eksploziv u dvorište zgrade "Nacionala", osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora, dok je Milenko Kuzmanović osuđen na pet godina zatvora zbog prikrivanja učinioca.

Sudsko veće utvrdilo je da je Jocićev kum, Slobodan Đurović, koji je već osuđen pred sudom u Hrvatskoj krajem maja 2008. godine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Kuzmanović i Milovanović, da za 1,5 miliona evra ubije Ivu Pukanića i to zbog njegovog pisanja o različitim kriminalnim grupama.

Optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal teretila je Jocića da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila ubistvo Pukanića i Franjića 23. oktobra 2008. godine, nakon što je sa “za sada neidentifikovanim licem” postigao dogovor da za 1,5 milion evra ubije vlasnika hrvatskog “Nacionala”.

Sreten Jocić u Specijalni sud u Beogradu danas je doveden pod pratnjom Žandarmerije, uz neverovatne mere obezbeđenja, iz zatvora Zabela, u kom služi kaznu zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića. I ako je oslobođen optužbi, posle izricanja presude, ponovo će biti vraćen u isti zatvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA